image

Google waarschuwt webmasters lekke websites

dinsdag 21 oktober 2008, 11:01 door Redactie, 7 reacties

Google gaat webmasters van onveilige websites en lekke content management systemen preventief waarschuwen. In eerste instantie gaat het om een test waar de zoekgigant zesduizend websites onderzoekt. De uitslag van de mini-audits, die voornamelijk gericht zijn op het CMS en publicatie platform, bewaart Google in het Message Center, dat onderdeel van de Webmaster Tools is. Webmasters die de Webmaster Tools nog niet gebruiken hoeven niet bang te zijn dat ze hun audit missen. Google bewaart de berichten voor iedereen die besluit om later een account aan te maken.

Google kijkt voornamelijk naar het versienummer van het gebruikte CMS. Zo kunnen onder andere gebruikers van WordPress 2.1.1 de komende tijd een berichtje verwachten. Deze versie van de blogsoftware wordt op grote schaal gehackt en het is daarom belangrijk voor webmasters om naar de meest recente versie te updaten. Webmaster Tools is een gratis dienst die eigenaren van een site informatie geeft over hoe Google hun website ziet. Het legt de werking van de Googlebot uit, het indexeren van de site en geeft tips om tot een betere indexering te komen.

Reacties (7)
21-10-2008, 11:28 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
21-10-2008, 12:21 door Anoniem
Het uitvoeren van een pentest/audit, zonder toestemming van de eigenaar van de website, is in veel landen simpelweg illegaal, zie ook het artikel op de portal omtrent de journalisten in Belgie die sites zouden hebben gehacked ?
21-10-2008, 12:36 door Anoniem
Door IceyoungDan lees je over een tijd dat die gegevens per ongeluk "op straat" zijn beland.
... en bij dat woord GRATIS krijg ik ook een beetje kippenvel

IDD; Kom u gaat gratis 'douchen' maar pas nadat u gratis belasting hebt betaald.... ;)
21-10-2008, 12:59 door Anoniem
Door AnoniemHet uitvoeren van een pentest/audit, zonder toestemming van de eigenaar van de website, is in veel landen simpelweg illegaal, zie ook het artikel op de portal omtrent de journalisten in Belgie die sites zouden hebben gehacked ?
Ik kan als ik een Wordpress weblog bezoek toch gewoon het versienummer zien staan? Lijkt me niet echt een pentest/audit?
21-10-2008, 13:08 door Anoniem
deny ip google any log...
21-10-2008, 14:13 door _Peterr
Voor de meeste "webmasters" is dit ideaal. Er zijn miljoenen websites die opgezet zijn door onervaren "webmasters". Dan kan je eenvouding aan ze doorgeven dat ze achterlopen in hun websoftware.

Voor de gemiddelde Security.nl bezoeker is dit een Privacy Leak. Je wilt toch helemaal geen versienummer vrijgeven op je website?
22-10-2008, 07:23 door Dalby
als google het kan vinden dan kan iedereen het vinden..privacy lek?
is juist zoals die online snort...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.