image

Amerikaanse stemcomputer verwisselt stemmen

dinsdag 21 oktober 2008, 14:01 door Redactie, 10 reacties

Stemmers in de twee staten van West Virginia hebben geklaagd over het feit dat de stemcomputers, van het merk ES&S (Election Systems & Software) niet goed zouden werken. Wanneer zij stemden op de Democraten, plaatste de computer een vinkje bij de Republikeinen. Ook tenminste drie stemmers in de Jackson County ervoeren hetzelfde toen de computers hun stemmen verwisselden. Zij stemden voor Barack Obama toen de computer vervolgens een vinkje bij John McCain plaatste.

Jeff Waybright, woordvoerder van Jackson County, beschuldigt de stemmers ervan niet correct gebruik te hebben gemaakt van de computers. “Mensen maken meer fouten dan machines.” Daar was een van de gedupeerden het niet mee eens. "Ik drukte op de knoppen, maar steeds liet die Republikein zien. Ik koos voor Obama en het veranderde in McCain. Ik maak me daar zorgen over. Als McCain wint, is er iets mis met de machines," aldus de 69-jarige Shelba Ketchum. Vierhonderd andere stemmers liepen niet tegen problemen aan. Wel geeft Waybright toe dat de computers opnieuw gekalibreerd moeten worden.

Eerder dit jaar waren er in Arkansas ook problemen met stemcomputers van ES&S die stemmen zouden omwisselen, toen ging het op een andere manier mis. Twee touchscreen computers verzamelde alle stemmen, inclusief stemmen voor een kandidaat die niet eens op het scherm te kiezen was.

Reacties (10)
21-10-2008, 14:08 door Anoniem
Laatst had ik het er nog over met een vriend van mij, als Obama niet wint dan moet er haast wel gecheat zijn. Grappig als je dan ineens zo'n bericht tegenkomt!
21-10-2008, 14:09 door Anoniem
Was het ook zo toen met die Bush? (dan is er nog hoop)
21-10-2008, 14:09 door Anoniem
Dat heb ik nou ook. In een dronken bui gaat die vinger plotseling naar Balkenende inplaats van Rita Verdonk. Ik weet zeker dat dit te maken heeft met een vuile truc van Balkenende!
21-10-2008, 14:09 door Erik Loman
Hoe moelijk moet het zijn om een apparaat met 2 knoppen en een display te maken waarbij de ene knop niet wordt aangezien voor een andere?
21-10-2008, 14:33 door Anoniem
Door Erik LomanHoe moelijk moet het zijn om een apparaat met 2 knoppen en een display te maken waarbij de ene knop niet wordt aangezien voor een andere?

Zelfs de speelgoed 'thomas de trein' computer van 49,95 herkent prima alle toetsen die mijn zoontje intoetst.
21-10-2008, 15:59 door Anoniem
doet me denken dit filmpje :: http://www.youtube.com/watch?v=gR3A9rG022M&fmt=19
21-10-2008, 18:37 door Anoniem
Die Jeff Waybright heeft gelijk, wat betreft dat de mensen de fouten maken. Hij is er zelf het grootste voorbeeld van door die machines zo graag te vertrouwen boven de gebruikers. Het domste wat je kan doen, zeker in het geval dat die machines juist bedoeld zijn om betrouwbaar weer te geven wat de gebruiker wil.
22-10-2008, 07:05 door Dalby
jiust ook gezien op CNN... mensen waren gewoon te idioot om de jusite aan te duiden... vingernagel komt tegen border van bovenstaande knop.. wordt dus ingedrukt.. maak die fucking knoppen dan groter
22-10-2008, 17:42 door Anoniem
knopen een meter uit elkaar zetten en zo maken als je hand.
22-10-2008, 17:49 door Anoniem
Door Anoniem
Door Erik LomanHoe moelijk moet het zijn om een apparaat met 2 knoppen en een display te maken waarbij de ene knop niet wordt aangezien voor een andere?

Zelfs de speelgoed 'thomas de trein' computer van 49,95 herkent prima alle toetsen die mijn zoontje intoetst.

tja vriend niet iedereen wil nouw eenmaal dat jij op de juiste knop kunt drukken he. de VS is wat dat betreft nog altijd het wilde boeven land. En verwisselen van stemmen is daar een ding van. zo werden in virginia ook zwarte mensen op gepakt voor hele kleine vergrijpen zoals een parkeerboete omdat zij dan niet meer konden stemmen voor de rest van hun leven omdat dat daar in de wet staat als je met de politie in aanraaking bent geweest. weet je je zou eigenlijk eens moeten weten hoe de wereld echt inelkaar zit en waarom en hoe oorlogen gevoerd en bedacht worden dan dacht je wel anders gaan denken denk ik maar gewoone burgers begrijpen dit niet en zullen dit ook niet begrijpen dat is al zo since het begin der tijden en zal ook niet veranderen men laat zich liever misleiden dan naar iets te zoeken wat in hun beleving vergezocht zou zijn :D
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.