image

Militair afgeperst wegens verliezen USB-stick

woensdag 22 oktober 2008, 13:06 door Redactie, 3 reacties

Een militair van de Koninklijke Luchtmacht die een USB-stick had verloren, is door twee Hagenaars afgeperst. Het duo dreigde ermee naar de pers te stappen als de militair de stick niet wilde terugkopen. Toen de militair niet reageerde benaderden de afpersers verschillende media, waaronder De Telegraaf. Op de stick stonden privé- en dienstbestanden, zoals foto's en mogelijk vrachtbrieven voor de troepen in Oeroezgan. Defensie wilde dit niet bevestigen, maar laat wel weten dat het niet om geheime informatie gaat.

De militair heeft uiteindelijk toch aangifte gedaan bij de Koninklijke Marechaussee, die een onderzoek startte. Afgelopen zondagavond werd een afspraak met de afpersers gemaakt, waarbij de marechaussee de Hagenaars arresteerde. De twee worden verdacht van poging tot afpersing en verduistering, de USB-stick is inmiddels in beslag genomen. Er wordt nog onderzocht of de militair fout is geweest door militaire gegevens op zijn persoonlijke USB-stick te zetten.

Reacties (3)
22-10-2008, 17:31 door Anoniem
wanneer worden ze eens een keer wakker bij defensie..

http://www.kingston.com/flash/dtbbdemo/
23-10-2008, 11:00 door Anoniem
Haha Lekker voor die haagse harries.
27-10-2008, 15:33 door Anoniem
Het is niet Defensie die wakker moet worden maar de medewerkers die gebruik maken van de faciliteiten die geboden worden.

De mens is nog altijd de zwakste schakel !!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.