image

Firefox beste privacy browser

donderdag 23 oktober 2008, 10:31 door Redactie, 13 reacties

Internetgebruikers die gesteld zijn op hun privacy kunnen het beste Firefox gebruiken, zo blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse Centrum voor Democratie en Technologie (CDT). Privacy is het nieuwe toverwoord in de browseroorlog en zowel Google als Microsoft proberen met hun eigen variant van de "pornoknop" te scoren. Vanwege alle verschillende privacy features is het vaak lastig om een keuze te maken, daarom zette het CDT ze op een rijtje. De non-profit organisatie vergeleek de eigenschappen van Firefox 3, Internet Explorer 8 Beta 2, Google Chrome en Safari 3.

Standaard komt Firefox niet goed uit de bus, maar met behulp van de Stealther privacy extensie weet het de concurrentie achter zich te laten. "De op privacy-gebaseerde concurrentie is goed nieuws voor consumenten, die nu echte keuzes moeten maken welke browser het beste in hun privacy behoeften voorziet," aldus onderzoeker en auteur van het onderzoek, Alissa Cooper. "Deze tools zijn niet perfect, maar het feit dat bedrijven met elkaar concurreren om de beste privacybescherming te bieden is een zeer goede ontwikkeling." Apple, Google, Microsoft en Mozilla hebben alle de resultaten van het onderzoek bevestigd.

Reacties (13)
23-10-2008, 10:49 door Anoniem
Het kan aan mij liggen hoor maar FF heeft ook zonder 'Stealther' deze mogelijkheden, "Privégegevens" opruimen heet die en is op diverse wijze te configureren.... ?!
23-10-2008, 11:33 door Skizmo
Firefox beste privacy browser
moet dat niet zijn : Firefox + plugin beste privacy browser
23-10-2008, 11:56 door Anoniem
Ik heb zo mijn bedenkingen bij dit "onderzoek". Zoals het eerste bericht al aangeeft, heeft de standaard FF ook meerdere features aan boord die de privacy ten goede komen, zoals het opruimen van prive gegevens, en door een history days van 0 in te vullen, worden geen urls bewaard. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de form field data niet op te slaan. Beetje vreemd artikel dus in mijn ogen
23-10-2008, 12:03 door Eerde
Nee hoor Chrome wint !
Mode can operate on a per-window basis.
Het lijkt me duidelijk dat dat heel belangrijk is. Bij FF zal je de add-on eerst helemaal uit moeten zetten en herstarten.

____________________________________________________________________
Gelukkig gebruik ik open source in de vorm van GNU/Linux, mij kan nix gebeuren !
23-10-2008, 12:10 door tweaktubbie
Door AnoniemHet kan aan mij liggen hoor maar FF heeft ook zonder 'Stealther' deze mogelijkheden, "Privégegevens" opruimen heet die en is op diverse wijze te configureren.... ?!

GMTA :)

Heb zelf hekel aan addons/plugins voor FF; na updates werken ze niet meer (of FF crasht geregeld). Bovendien; als mensen zich aanleren die gadgets te installeren, dan haal je zo ook risico's binnen.

De enige veilige browser heb je op een pc zonder internet. Of de veiligste browser op een pc met internet is er eentje waar geen gebruiker aankomt.
23-10-2008, 16:21 door Lamaar
Door Skizmo
Firefox beste privacy browser
moet dat niet zijn : Firefox + plugin beste privacy browser
Juist
23-10-2008, 16:23 door Lamaar
Door EerdeNee hoor Chrome wint !
Mode can operate on a per-window basis.
Het lijkt me duidelijk dat dat heel belangrijk is. Bij FF zal je de add-on eerst helemaal uit moeten zetten en herstarten.

____________________________________________________________________
Gelukkig gebruik ik open source in de vorm van GNU/Linux, mij kan nix gebeuren !
Weet je wat handig is? Je oogklepjes eens een poosje afzetten. Geen hond die nog Chrome gebruikt, maar jij natuurlijk wel. Hoezo veilig werken?
23-10-2008, 16:24 door Lamaar
Door AnoniemIk heb zo mijn bedenkingen bij dit "onderzoek". Zoals het eerste bericht al aangeeft, heeft de standaard FF ook meerdere features aan boord die de privacy ten goede komen, zoals het opruimen van prive gegevens, en door een history days van 0 in te vullen, worden geen urls bewaard. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de form field data niet op te slaan. Beetje vreemd artikel dus in mijn ogen
Dat vind ik ook. Die verschillen in FF met en zonder zijn mij een beetje al te zwartwit.
23-10-2008, 17:21 door Eerde
Lamaar ook hier ben je mentaal verdwaald !
23-10-2008, 19:45 door Anoniem
Door EerdeLamaar ook hier ben je mentaal verdwaald !
vertrouwen op google voor je veiligheid en privacy is niet het meest slimme idee, en vertrouwen op google chrome (nog afgezien van de grote hoeveelheid problemen met dat pakket) is, om je eigen denkwijze even voort te zetten, even veilig als vertrouwen op windows ;)
23-10-2008, 20:58 door cyberpunk
Leuk voor mensen die tijdens de werkuren surfen en met dit soort trucjes in de waan zijn dat hun stappen niet achterhaald kunnen worden. Hier thuis dus géén Stealther addon in m'n Fx (inderdaad Fx, niet "FF" :-), enkel het niet uitzenden van de ReferrerHeader lijkt interessant, maar dat heb ik al tijden geleden aangepast via about:config.
24-10-2008, 09:47 door Anoniem
heel leuk allemaal di t, maar waarom testen ze dan eens andere goede browsers.
zelf gebruik ik al jaren avant (http://www.avantbrowser.com/)
hoor je nooit niets over , en geen bericht........ :)
24-10-2008, 13:31 door Anoniem
"Deze tools zijn niet perfect, maar het feit dat bedrijven met elkaar concurreren om de beste privacybescherming te bieden is een zeer goede ontwikkeling."

Categorie : Bullshit

Privacy op internet bestaat niet en zal ook nooit bestaan !
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.