image

Beurskoers beïnvloedt hoeveelheid malware

vrijdag 24 oktober 2008, 12:03 door Redactie, 4 reacties

De financiële crisis mag dan de waarde van aandelen verminderen, het doet de hoeveelheid malware stijgen. Onderzoekers van de Spaanse virusbestrijder Panda Security ontdekten een sterk verband tussen de beurskoers en het aantal gevonden virussen, wormen en andere malware. Zo daalde de Amerikaanse beurs tussen 1 september en 9 oktober gemiddeld met 3 tot 7 procent, terwijl de "malware markt" juist substantieel groeide. In de eerste weken van september daalde de beurs drie procent in het rood. De hoeveelheid malware steeg in dezelfde periode van 10.150 exemplaren naar 24.000. Rond zestien september ging de beurs met meer dan vijf procent naar beneden en verviervoudigde de hoeveelheid malware.

"Toen we de specifieke gevolgen bekeken die cybercriminelen tijdens de crisis op onze economie hebben, deden we een verbazingwekkende ontdekking. De criminele economie is nauw verbonden met onze eigen economie. Aan de hand van ons onderzoek en analyse van malware patronen, zijn we van mening dat criminele organisaties de prestaties van de markt nauwlettend in de gaten houden en zich aanpassen om maximale winst te behalen" aldus bedrijfsevangelist Ryan Sherstobitoff.

Panda maakte twee grafieken die het verloop laten zien. De eerste afbeelding toont de beurskoers van anderhalve maand, het tweede plaatje toont de malware evolutie. "Het laat duidelijk zien dat als de markt onstabiel is, cybercrime groeit."

Reacties (4)
24-10-2008, 12:36 door spatieman
misdaad loont.......
uiteinderlijk.
24-10-2008, 17:53 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
24-10-2008, 18:46 door Gutsy Gibbon
Kunnen we hier ook met opties en turbo's op in spelen?
26-10-2008, 16:17 door Eerde
Tsja, ik denk dat ze vergeten dat het verband heel simpel is. Telkens als er iets van groot belang/nieuws is , iets dat de meeste mensen in de wereld raakt zal dat gebruikt worden als kop, in emails en websites. Omdat iedereen wil weten: "Hoe bescherm ik mie tegen de financiele crisis" zullen die mails/websites eerder bezocht worden dan: "Mijn verzameling luciferdoosjes is verder uitgebreid met 10 stuks vorige week dinsdag".

Verder zou de studie: "causaal verband" nuttig zijn, want zo als we allemaal weten krijg je van pindakaas op wit brood kanker.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.