image

Google baalt van snelle Android-hackers

dinsdag 28 oktober 2008, 10:30 door Redactie, 5 reacties

Afgelopen week lag de nieuwe G1-telefoon van T-Mobile, die op Google's Android besturingssysteem draait, voor het eerst in de winkels. De software is tot onvrede van Google nu al gehackt. Beveiligingsonderzoeker Charlie Miller en zijn team van Independent Security Evaluators uit Baltimore, zijn er in geslaagd het besturingssysteem te hacken. Volgens de technici ligt het probleem in de webbrowser van de Google Phone. De gebruiker kan gefopt worden door een kwaadaardige website te openen, waarna een hacker alle toetsaanslagen kan volgen zodat persoonlijke informatie als creditcardgegevens, e-mailgegevens, gebruikersnamen en ingevoerde wachtwoorden te zien zijn.

Google erkent het lek, maar zegt dat de veiligheidsmaatregelen in de telefoon ervoor zorgen dat de schade die een aanvaller kan aanrichten beperkt blijft, vergeleken met hedendaagse PC's en andere mobiele telefoons. Het miljoenenbedrijf verklaart dat ze met T-mobile aan een patch werken om het probleem te verhelpen. “We willen alle individuele applicatie afschermen, want ze zijn geen van allen te vertrouwen”, zegt Richard Cannings, een Google security engineer. Hij zegt dat het bedrijf al een oplossing had voor een opensource versie van de software en samenwerkt met partners T-Mobile en HTC, om fixes voor de huidige klanten aan te bieden.

De zoekgigant is niet blij met het feit dat de onderzoekers het lek meteen openbaar maakten, zonder eerst Google in te lichten. Miller zou een “ongeschreven regel” tussen onderzoekers en bedrijven hebben overschreden door Google het probleem niet eerst te laten verhelpen. Miller en zijn mannen hebben al eerder de iPhone en iTouch gehackt en geven aan niet te hacken voor hun eigen plezier, maar om bedrijven op de hoogte te brengen van de veiligheidslekken in hun producten.

Reacties (5)
28-10-2008, 10:35 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-10-2008, 12:45 door Lamaar
Tot onvrede van Google? Da's helemaal de limit! Gewoon weer de gebruikelijke lekke rotzooi zoals we tegenwoordig doorlopend van Google zien. En dan nog roepen dat eerst Google moest worden ingelicht. Alsof ze dan wel met een reparatie komen. Zie de zeperd die men met Chrome haalde, dat nog steeds lek is.

Nee, ik laat Google helemaal niet meer binnen op mijn systemen. Ze zijn mij te link(lek).
28-10-2008, 12:54 door Eerde
Android is juist opgezet om te hacken, vandaar ook dat het open source is. Samen met de handige SDK en andere tools heeft het een grote toekomst.
Toch weer mooi van Google, naast een veilige browser (Chrome) die glimt als chroom nu ook weer een robust mobiel platvorm.
Go Google go !
28-10-2008, 14:34 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-10-2008, 23:36 door Lamaar
Door EerdeAndroid is juist opgezet om te hacken, vandaar ook dat het open source is. Samen met de handige SDK en andere tools heeft het een grote toekomst.
Toch weer mooi van Google, naast een veilige browser (Chrome) die glimt als chroom nu ook weer een robust mobiel platvorm.
Go Google go !
Jij bent dus echt niet lekker.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.