Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Podcast 28 oktober - Zwartrijden 2.0

28-10-2008, 13:13 door Redactie, 0 reacties

Na de extra editie van de podcast weer een reguliere uitzending, die dit keer geheel in het teken van identiteitsmanagement staat. Klinkt misschien duf, maar het is een onderwerp waar bijna iedereen mee te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan het managen van identiteiten met behulp van toegangspassen en de OV-chipkaart. Identiteiten zijn dankzij het Crapto1-project nu door iedereen te stelen. Het project levert namelijk broncode om zelf eens te experimenteren met het kraken van Mifare Classic-chips. We bespreken niet alleen het project, maar ook de gevolgen.

Bij 18:00 schakelen we over naar Novell, die vorige week een hele reeks aan oplossingen voor identity management presenteerde daar hun visie over geven. Dit soort oplossingen houdt managers uit de gevangenis denkt het bedrijf. Analisten van Burton zijn het daar wel mee eens, maar betwijfelen sterk of bedrijven wel voor 'totaal oplossingen' gaan. Zij verwachten meer een combinatie van losse producten, ook bekend als 'Best of Breed'.

Wat nou identiteitsmanagement
Maak jij je geen zorgen over je identiteit, ga je toch nooit met het openbaar vervoer of gebruik je al jaren de toegangspassen van iemand anders? Laat het ons weten. Wensen, feedback en commentaar op de podcast is natuurlijk ook gewoon welkom.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.