image

Nederland hofleverancier phishing-links

woensdag 29 oktober 2008, 15:52 door Redactie, 3 reacties

Nederland is op de Verenigde Staten na de voornaamste hoster van links die oplichters bij phishingaanvallen gebruiken. Met een aandeel van twaalf procent laat Nederland grootmachten als China, Rusland en Duitsland ver achter zich. Als het gaat om het hosten van malware kiezen criminelen liever een ander land, zoals China en de VS. De cijfers zijn afkomstig van Secure Computing, dat het derde kwartaal evalueerde en tevens naar 2009 vooruitblikt.

De beveiliger zag verder dat er wereldwijd op dit moment meer dan vier miljoen geïnfecteerde Windows machines onderdeel van een botnet zijn. Het aantal botnets wist sinds augustus de grens van vier miljoen te passeren. De hoeveelheid besmette machines kent een groot verloop. Elk uur komen er namelijk 5000 nieuwe zombies bij. De stijgende lijn werd eind september gebroken toen schurken-ISP Atrivo de deuren moest sluiten.

Met name malware die nep-virusscanners promoot kende het derde kwartaal een sterke stijging van 68%. Een malware-familie die de afgelopen drie maanden ook flink groeide was die van de “PoisonIvy“ backdoor. Deze backdoor omzeilt firewalls door de communicatie via de processen van Internet Explorer en MSN Messenger te laten lopen.

Glazen bol
Voor het komende jaar verwacht het bedrijf meer politiek gemotiveerde aanvallen, zoals aanvallen op de nationale cyber-infrastructuur en denial of service aanvallen tegen websites. Verder zullen hackertoolkits nieuwe platformen toevoegen om te infecteren, zoals de Apple iPhone. Als laatste zal eind volgend jaar de helft van alle webmalware op gehackte legitieme websites gehost worden, aangezien het hosten bij legitieme partijen die een oogje dichtknijpen steeds lastiger wordt.

Reacties (3)
29-10-2008, 16:12 door Lamaar
Avira heeft een bescherming tegen infiltratie van botnets.
29-10-2008, 17:21 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-10-2008, 18:00 door SirDice
Nederland is op de Verenigde Staten na de voornaamste hoster van links die oplichters bij phishingaanvallen gebruiken. Met een aandeel van twaalf procent laat Nederland grootmachten als China, Rusland en Duitsland ver achter zich.
De VS heeft een aandeel van 46%, da's bijna vier keer zoveel als de nummer 2 (Nederland), over ver achter zich laten gesproken....

Wie is er dan eigenlijk hofleverancier?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.