image

VS klagen Israëlische hacker 'The Analyzer' aan

donderdag 30 oktober 2008, 10:56 door Redactie, 4 reacties

Een beruchte Israëlische hacker die ook Nederlandse financiële instellingen hackte, is in de Verenigde Staten aangeklaagd. Ehud "The Analyzer" Tenenbaum moet terechtstaan wegens samenzwering en fraude. Tenenbaum kreeg internationale bekendheid toen hij eind vorige eeuw verschillende systemen van het Pentagon, NASA, MIT, de Amerikaanse luchtmacht en marine wist te kraken. Ook verschillende grote Israëlische websites waren een prooi voor de hacker, waaronder de site van de Knesset. Om de systemen binnen te dringen gebruikte hij een bekend beveiligingslek in Solaris, waarvan de patch niet door systeembeheerders was geïnstalleerd. Uiteindelijk werd hij in 1998 gearresteerd en veroordeeld tot een gevangenisstraf van anderhalf jaar.

Dit jaar werd hij opnieuw gearresteerd. Tenenbaum zou bij een omvangrijke fraudezaak betrokken zijn. Samen met drie anderen hackte hij het systeem van een Canadees bedrijf en verhoogde de waarde van debitcards. Met die kaarten nam hij later in verschillende landen geld op. In totaal zou er voor 1 miljoen euro gefraudeerd zijn.

Volgens de aanklager kocht een aantal mensen 37 prepaid debitkaarten met een klein bedrag erop, meestal zo'n 15 dollar. Tenenbaum ontving dan de geencodeerde data die in de magneetstrip was opgeslagen. De gegevens bestonden uit rekeningnummer en PINcode van de klant, waarbij de kaarthouder geld kon opnemen. Tenenbaum wist de server van het bedrijf via een SQL-injectie aanval te hacken en verwijderde de limieten van sommige kaarten en verhoogde de limiet van andere. Van één kaart werd de limiet naar 1 miljoen dollar verhoogd. Het bedrijf ontdekte het probleem na een wekelijkse audit. Tenenbaum en de rest van de bende werden uiteindelijk op camera vastgelegd toen ze geld wilden opnemen.

Tenenbaum zou zich ook hebben beziggehouden met het hacken van financiële instellingen in Rusland, Turkije, Nederland, Zweden, Duitsland en andere landen. Eenmaal binnen werden grote hoeveelheden creditcardnummers gestolen, die dan werden doorverkocht aan andere fraudeurs.

Reacties (4)
30-10-2008, 11:37 door awesselius
Hoe kunnen ze nu de nickname voegen bij de mens?

Ik vind het al knap als men een naam kan voegen bij een mens. Daar moet de mens dan zelf accoord mee zijn gegaan. Maar een nickname, dat is nog lastiger.

Ik zou zeggen: "I plead guilty to the facts.", en kijken hoe zo'n attorney daar nog raad mee weet.

Nog beter is natuurlijk om je niet zo met dit soort zaken bezig te houden. Dat scheelt al dat gedoe in zo'n rechtbank ook.

Kom op voor je eigen rechten:
http://www.thinkfree.ca/
http://www.claimyourrights.eu/

- Unomi -
30-10-2008, 23:16 door Anoniem
Past ook wel in het rijtje van "The royal Tenenbaums"
31-10-2008, 02:30 door Anoniem
Nou respect voor die gast hoor, Hij is top! Het is slecht wat hij doet, Maar zo kennen we meerdere slechte dingen die gebeuren ;)


Shanto,
31-10-2008, 09:43 door Anoniem
hacken voor eigen winstbejag is nooit goed.
hij kan zoveel goede dingen doen met zijn kwaliteiten
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.