image

Ook Japanners bezorgd over Google Street View

vrijdag 31 oktober 2008, 11:59 door Redactie, 3 reacties

Na de Britten en de Duitsers zijn ook Japanners bezorgd over wat Google Street View met hun privacy gaat doen. Zo accepteerde begin oktober de Machida gemeenteraad van Tokyo een voorstel dat de overheid vraagt om Google beperkingen op te leggen. "Ik wil niet dat allerlei vreemden naar mijn huis kijken", aldus een 60-jarige vrouw. Eerder klaagden een Amerikaans echtpaar de zoekgigant aan omdat er foto's vanaf hun erf waren genomen.

Hetzelfde zou ook in Japan hebben plaatsgevonden. Een functionaris van de Tsurumi Universiteit in Yokohama laat weten dat Google duidelijk de foto's vanaf het schoolterrein had genomen. Na een via het internet gevoerde discussie verwijderde de zoekgigant de afbeeldingen, maar de universiteit maakt zich nog steeds zorgen over de veiligheid omdat er ook vrouwen studeren.

Google zegt de privacy te respecteren en maakt daarom de gezichten van mensen op de foto's onherkenbaar, toch zijn er gevallen waarbij de software de gezichten niet herkent en die open en bloot te zien zijn. Daarnaast zouden zelfs als de gezichten zijn aangepast, mensen nog steeds aan de hand van hun kleding en andere kenmerken zijn te herkennen. Google zegt dat het alleen van publieke plekken foto's maakt en daarom niet strafbaar bezig is. Hoeveel klachten het al over Street View heeft ontvangen wil het niet zeggen.

Reacties (3)
31-10-2008, 13:20 door Eerde
"Time to redefine privacy...." maar ja dat zal wel op weerstand stuiten. Een neveneffect zal wel kunnen zijn dat zo'n discussie de mensen er eens op wijst dat ze nu ook al helemaal geen privacy hebben. Men piept maar over een enkel gevalletje dat men niet eens begrijpt (dat het toegestaan is vanaf de openbare weg foto's te maken).
31-10-2008, 14:57 door SirDice
"Ik wil niet dat allerlei vreemden naar mijn huis kijken", aldus een 60-jarige vrouw.
Er wonen zo'n 35 miljoen mensen in Tokyo Area.. Het lijkt me sterk dat mevrouw ze allemaal kent. Er zullen dus ongetwijfeld al mensen hebben gekeken die er langs liepen...

Err.. Klopt niet.. Mevrouw woont in Zushi.. Dat zijn altijd nog zo'n 60000 inwoners.. Ook die kent ze vast niet allemaal..

Door Eerde
dat het toegestaan is vanaf de openbare weg foto's te maken
Dat klopt..
06-11-2008, 15:55 door Anoniem
Ik vind het bizar dat een bedrijf langskomt om je huis (of jou die op straat loopt) te fotograferen en het vervolgens op internet gooit met een paar banners er naast. Of het nu mag van de wet of niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.