image

Azië hardst getroffen door Windows worm-lek

vrijdag 31 oktober 2008, 14:08 door Redactie, 1 reacties

De duizenden Windows machines die via het worm-lek in Windows besmet waren geraakt, bevinden zich voornamelijk in Azië. Vorige week ontdekten onderzoekers dat een Trojaans paard de kwetsbaarheid misbruikte en gestolen inloggegevens van geïnfecteerde computers op een website plaatste. Aan de hand van de verzamelde IP-adressen kan men nu zeggen dat met name Windows XP machines in China, India, Japan, Korea, Australië, Taiwan, Vietnam en Maleisië de dupe zijn geworden, hoewel een aantal IP-adressen ook naar Franse, Britse en Amerikaanse PC's wezen.

Verder werd ook een computer van Microsoft in de lijst van besmette machines aangetroffen. Het ging om een Wget machine die een lekke versie van de software draaide. "Ik raad de gasten in Redmond aan om hun machine direct te patchen", grapt Juha-Matti van SecuriTeam.

Reacties (1)
31-10-2008, 14:25 door Anoniem
Zou er een relatie zijn tussen besmettingen en legaliteit van de Windows software?
Lijkt me dat je met een illegaal gekopieerde versie iets minder snel Windows Update gaat draaien.

Daarnaast zal in die landen ook wel vaker nog van een inbel verbinding gebruik gemaakt worden, of in elk geval geen router, dus dan heb je al snel de bewuste poortjes open naar het internet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.