image

Israël dreigt weigeraars biometrische database met celstraf

zaterdag 1 november 2008, 11:35 door Redactie, 16 reacties

Het Israëlische parlement heeft een voorstel aangenomen die mensen verplicht om hun biometrische data aan de overheid af te staan, weigeraars wacht een gevangenisstraf van een jaar. De goedkeuring van de Knesset is nog niet voldoende om met de omstreden biometrische database te beginnen, eerst buigt een ander comité zich er nog over. Mocht de database er komen, dan krijgt die meerdere functies. Zo zou het politie bij vastgelopen onderzoeken kunnen helpen, maar is die met name bedoeld om het vervalsen van persoonsbewijzen tegen te gaan. Aan de hand van vingerafdrukken en digitale foto's hoopt men fraude uit te bannen.

"Het voordeel van biometrische features om iemands identiteit te bepalen is het feit dat je biometrische informatie altijd bij je draagt, in tegenstelling tot andere identificatie maatregelen, die veranderd kunnen worden en beperkt zijn in het detecteren van vervalsingen", zo laat voorstel weten. Volgens voorstanders van het voorstel zijn er op dit moment 350.000 vervalste identiteitsbewijzen in Israël in omloop. Critici zien de komst van de database als een schending van het recht op privacy. Zo zou de database door "kwaadaardige elementen" zijn te hacken en hebben inlichtingendiensten er toegang toe, waardoor het van elke rechtschapen burger een potentiële crimineel maakt.

Reacties (16)
01-11-2008, 12:56 door Anoniem
Dat ze zo'n biometrische database willen is al erg genoeg, maar ook nog celstraf als je er niet in wilt komen te staan is wel heel erg. Zul je ook nog zien dat je als gevangene een strafblad hebt en dat ze dan ineens toch je gegevens mogen opslaan...

Het grote gevaar van al die maatregelen is dat men er sneller vanuit zal gaan dat die informatie correct is (want het is een technische oplossing en dingen die mensen niet snappen nemen ze vaak maar voor waar aan) en het lijkt me niet zo heel eenvoudig om zelf fouten te corrigeren in dat systeem.

Nu het probleem van 350'000 vervalste papieren, straks het probleem van een heel volk.

En wie zegt dat informatie (al dan niet in de toekomst) in die database niet misbruikt zou kunnen worden om identiteitsfraude mee te plegen? (veldjes verwisselen of kopieren, maar ook van een bepaalde dataset real-life kopieen maken zoals vingerafdrukken)
En als er eenmaal zo'n database is, wie kan garanderen dat er dan niet ineens ook een grootschalig online DNA-onderzoek gaat plaatsvinden?
01-11-2008, 13:15 door cyberpunk
Ruikt dit niet wat naar fascisme?
01-11-2008, 17:39 door Anoniem
u heeft het recht het er niet mee eens te zijn, maar u heeft geen recht om te mogen weigeren, en dat noemen we vrijheid en democratie...
01-11-2008, 19:07 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-11-2008, 22:33 door Anoniem
Door Iceyoung
Inderdaad waar hebben we dat meer gezien ??
Misschien een idee om hun indentiteit op hun arm te laten tatooëren dan hebben ze het altijd bij zich.

Er wonen niet alleen joden in israel, en dat is gelijk ook het probleem.

Het is een 'enge vooruitgang', maar als je bedenkt dat het hier om 1 op de 6 mensen gaat die een vals identiteisbewijs hebben, kun je je afvragen wat ze anders kunnen doen.
Ook zul je als westerse critici rekening moeten houden met de situatie waarin het land zich bevindt. Een identiteit in israel vaststellen is een stuk belangrijker dan hier in het westen!
02-11-2008, 08:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-11-2008, 08:55 door Anoniem
"Dat zoiets in Israel gebeurt begrijp je helemaal niet en dan nog 1 jaar gevangenis ook bij weigering.
Worden hier niet bepaalde mensen rechten geschonden ??"

Wat is het verschil met de biometrische paspoorten e.d. in Nederland en de rest van Europa ? Wat is hier de sanctie wanneer iemand weigert mee te werken aan deze vorm van registratie ?

"Hebben ze dan niks geleerd !!"

Wie bedoel je, de mensheid ?
02-11-2008, 12:09 door Anoniem
Interessant is natuurlijk wat er gebeurt als gegevens in die database corrupt raken (per ongeluk of expres) waardoor de biometrische gegevens van B opeens worden toegeschreven aan A die vervolgens vrolijk allerlei stoute dingen gaat doen. B moet dan overheden gaan overtuigen dat hij dat niet gedaan heeft. Maar hoe? Iedere keer als hij z'n vinger over de scanner haalt, zegt de database dat hij A is.

Volgens mij is B hier dan het bokje.
02-11-2008, 12:24 door spatieman
nog effe.
RFID chips bij pasgeboren baby's
en meteen een streepjes code op de arm tatoeren.
02-11-2008, 12:29 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-11-2008, 18:54 door Anoniem
Ik dacht dat Amerika de eerste zou zijn met een dergelijke straf.
Maar Israel is natuurlijk historisch gezien wel de beste kandidaat om het 666 tijdperk te gaan beginnen!
02-11-2008, 20:15 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-11-2008, 11:40 door Anoniem
@ Iceyoung :

"In Israël word je dus gedwongen om aan dit soort fratsen mee te doen op straffe van 1 jaar gevangenis straf."

In Nederland bestaat voor je biometrische gegevens in je identiteitspapieren ook geen opt-out regeling. Wanneer je het met het EPD vergelijkt, ben je appels met peren aan het vergelijken.

"Ook zul je als westerse critici rekening moeten houden met de situatie waarin het land zich bevindt. Een identiteit in israel vaststellen is een stuk belangrijker dan hier in het westen!"

Westerse critici moeten hun ogen eens opendoen, en inzien dat het hier niet veel anders is. Ook hier hebben we biometrische identiteitspapieren, en ook hier hebben we een wettelijke plicht om hieraan mee te werken (althans, je moet je identiteitspapieren kunnen laten zien, en zonder je biometrische gegevens krijg je geen identiteitspapieren meer, waardoor je dus strafbaar bent).
27-12-2008, 11:03 door Anoniem
Hier in Nederland doen ze niet anders, ze zeggen gewoon niets maar doen het gewoon.
Je hebt straks geen keus of je een gewoon paspoort wilt of een voor de biometrie.

Gevangenis Lelystad scant stiekem de paspoorten en id's in van bezoekers zonder dat
zij toestemming vragen. Er staat tevens een klein apparaatje klaar voor de vingerafdrukken.

Wie of wat ben je nog vandaag de dag?
En dit alles omdat er zogenaamd een "terroristenbestrijdings" convenant zichzelf heeft ontpopt.

Het wordt gewoon een groot walgelijk zooitje.

www.louishagemann.nl/?page_id=22
18-01-2009, 20:00 door Anoniem
Is toch goed binnenkort wordt de database toch op rusische black0day shops verkocht voor een aantal kopjes.. Zo leuk, zodra de database in de handen valt, zullen de vervalste documenten er echter uitzien
20-01-2011, 10:30 door Anoniem
Ze willen op extreme manier identiteit controleren maar zijn in mijn herinneringen zelf nooit voorstander geweest voor het dragen van een eenvoudige jodenster in de oorlog ?
Ik vind het ziek om te zien dat mensen , waar ik destijds meerde malen mijn leven voor heb geriskeerd , nu extremere denkbeelden hanteren dan vroeger onze Duitse bezetter .

(anonieme verzetsstrijder)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.