image

Windows 7 minder afgeraffeld dan Vista

maandag 3 november 2008, 11:23 door Redactie, 19 reacties

Microsoft heeft afgelopen week voor het eerst Windows 7 publiekelijk gedemonstreerd. De topmannen van Microsoft zeggen geleerd te hebben van hun fouten met Vista en beloven dat Windows 7 veel goed gaat maken. Steven Sinofsky, hoofd ontwikkelaar Windows, laat weten dat veel negatieve opmerkingen van critici over Vista terecht zijn. Hij erkent dat Microsoft zijn zakenpartners niet helemaal correct voorbereid had op de release van Vista, wat zich uitte in niet werkende programma's en een slechte ondersteuning van drivers. Hij garandeert dat de softwarefabrikant die fout niet zal maken in Windows 7.

Eerder onderzoek toonde aan dat veel gebruikers zich irriteerde aan de User Account Control feature van Vista. Veel gebruikers zouden de meldingen van UAC ook helemaal niet lezen omdat ze uit gewoonte de popups weg klikken. De softwaregigant heeft aangegeven de UAC in Windows 7 zodanig is aan te passen dat het minder aanwezig is. Op deze manier moet de toepassing minder storend zijn. De reus uit Redmond geeft toe dat ze met UAC in Vista een beetje te ver gingen.

In een interview geeft topman Mike Nash aan dat Microsoft geen grote wijzigingen gaat maken in de laatste productiefase van Windows 7, zoals bij Vista wel het geval was. "We zijn erg gedisciplineerd dit keer", aldus Nash. De pre-beta versie van Windows 7, dat is uitgedeeld is aan PDC bezoekers en dat deze week tijdens de "Windows Hardware Engineering Conference zal worden uitgedeeld, is een "complete versie" van het besturingssysteem met alle aanwezige features, zegt Nash. Windows 7 bevat ook nieuwe features zoals een touchscreen interface en een tool genaamd “Libraries” die ontworpen is voor een gestroomlijnd overzicht van bestanden en mappen. Echter, de meeste geplande verbeteringen zijn slechts verfijningen van features die al aanwezig zijn in Vista. Microsoft geeft daarnaast ook aan sommige gebundelde applicaties te verwijderen en ze als optionele downloads aan te bieden, ook al zegt Nash dat Windows 7 niet minder schijfruimte in zal nemen dan Vista.

De publieke betatest van Windows 7 begint in het eerste deel van 2009. Het nieuwe besturingssysteem voor bedrijven komt in het einde van volgend jaar uit. Op de vraag of gebruikers zullen stoppen met Vista upgrades en overstappen op Windows 7, antwoordde Nash: "We boekten met Vista Service Pack 1 veel vooruitgang, maar gebruikers maken toch altijd hun eigen keuzes.”

Reacties (19)
03-11-2008, 11:33 door Anoniem
Is er dan ook een mogelijkheid om van Vista gratis te upgrade naar Windows 7?!
03-11-2008, 11:36 door Anoniem
"Microsoft heeft afgelopen week voor het eerst Windows 7 publiekelijk gedemonstreerd. De topmannen van Microsoft zeggen geleerd te hebben van hun fouten met Vista en beloven dat Windows 7 veel goed gaat maken."

Hoe maken ze dat goed dan ? Immers is het weer een nieuw produkt, waarvoor je de volledige (upgrade) prijs mag neerleggen. Bezitters van Vista hebben weinig aan een "goedmakertje" in de vorm van een nieuw produkt, tenzij Microsoft natuurlijk de daad bij het woord voegt, en Vista-bezitters extra korting geeft.

Dan kun je spreken van een goedmakertje.
03-11-2008, 11:37 door Anoniem
Ik krijg het gevoel bij W7 dat het te veel op dat van MacOSX gaat lijken, maar we zullen zien zodra de eerste echte reviews te voorschijn komen na de prebeta :)
03-11-2008, 11:53 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-11-2008, 12:14 door Kahits
Windows 7 minder afgeraffeld dan Vista
Hoe vaak kan een ezel zich stoten aan dezelfde steen?
03-11-2008, 12:24 door Lamaar
Wat een baarlijke nonsens weer. Zo kunnen we nog veel eerder zeggen dat Google Chrome is afgeraffeld. Of Firefox. Weer lekker stukje Microsoft bashen dus.
03-11-2008, 12:27 door Stephan078
Door Lamaar\Weer lekker stukje Microsoft bashen dus.
Waarom bashen? Die Sinofsky van MS heeft het zelf gezegd bij Microsoft's Professional Developers Conference in Los Angeles dat Vista veel te snel gereleased is. Dat wordt bedoeld met "afgeraffeld".
03-11-2008, 12:33 door LaFolie
Ach bashen, ik zou het testen willen noemen; http://weblog.infoworld.com/enterprisedesktop/archives/2008/10/windows_7_the_d.html
03-11-2008, 12:36 door Anoniem
Door Iceyoung[/i
MS claimt dat 7 sneller zal zijn dan Vista: ik zou het opzich zelfs knap vinden als ze 7 nog trager dan Vista zouden kunnen maken.[/quote]Je zou Vista en '7' kunnen booten van een SSD (Solid State Disk) of van een CompactFlash-card waarvoor EIDE/SATA-adapters verkrijgbaar zijn. Voordeel is de snelheidswinst door het nagenoeg ontbreken van seek/access time bij dit type opslagmedium.
03-11-2008, 13:53 door Eerde
De topmannen van Microsoft zeggen geleerd te hebben van hun fouten met Vista...
Steven Sinofsky, hoofd ontwikkelaar Windows, laat weten dat veel negatieve opmerkingen van critici over Vista terecht zijn.
...niet helemaal correct voorbereid had op de release van Vista, wat zich uitte in niet werkende programma's en een slechte ondersteuning van drivers.
Tsja dat roep ik al tijden, toch grappig dat ik typisch net zo goed op de hoogte ben als 'de topmannen' bij M$ zelf ;)
Maar er is gelukkig een oplossing voor het drivers probleem:
How Linux Supports More Devices Than Any Other OS, Ever
http://www.newmobilecomputing.com/thread?336111
en
http://broadcast.oreilly.com/2008/10/how-linux-supports-more-device.html
03-11-2008, 13:58 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-11-2008, 14:54 door Anoniem
De trent is gezet. Steeds meer mensen zie ik Linux of Mac gebruiken. Microsoft doet lacherig, denigrerend; "ach jongens, we zijn toch de grootste". Het grootste probleem van Windows is Microsoft zelf. Als ze zichzelf al niet eens meer geloven, waarom zouden 'de klanten' dat dan nog wel moeten doen? Moet ik nu weer wachten op Windows 7? Weer dat mooie verhaal; "de volgende Windows ..... ". Ik lees dat nu al vanaf 1995. Raar he, dat ik er inmiddels geen snars meer van geloof.
03-11-2008, 15:11 door Anoniem
Door Anoniem
Door Iceyoung
MS claimt dat 7 sneller zal zijn dan Vista: ik zou het opzich zelfs knap vinden als ze 7 nog trager dan Vista zouden kunnen maken.
Je zou Vista en '7' kunnen booten van een SSD (Solid State Disk) of van een CompactFlash-card waarvoor EIDE/SATA-adapters verkrijgbaar zijn. Voordeel is de snelheidswinst door het nagenoeg ontbreken van seek/access time bij dit type opslagmedium.
Volledigheidshalve moet ik, wellicht ten overvloede, erbij vermelden dat bij voornoemd type opslag de lees- en schrijfsnelheid natuurlijk eveneens van belang is.
In geval van bijvoorbeeld een CF-card kan je beter die met de aanduiding 300X (45MB/s) en hoger gebruiken.

Ander punt is dat Vista naar verluidt standaard uitgaat van 512 Bytes per sector (harddisk) terwijl de sector-grootte bij voornoemde media 4 kB bedraagt. Dit betekent dat Vista er niet efficiënt mee zou werken.
03-11-2008, 16:01 door prikkebeen
"Windows 7 minder afgeraffeld dan Vista"
"...geen grote wijzigingen gaat aanbrengen"
Als je het zo leest zou MS het als een gratis dan wel zeer goedkope upgrade optie moeten aanbieden. Waar Vista in tekort schoot, afgezien nog van de beloofde features die het niet gehaald hebben, moet Windows 7 dan dé oplossing zijn. Nou, als betalende Vista gebruiker zou ik me mooi genaaid voelen. Het Vista debacle was voor mij de reden om definitief over te stappen op Ubuntu.
03-11-2008, 18:18 door spatieman
hoeveel C schijf heb je nu weer nodig?
500GB of zo,?
want de 16GB die vista al nodig hebt is al zwaar gortig.
03-11-2008, 18:45 door prikkebeen
Door spatiemanhoeveel C schijf heb je nu weer nodig?
500GB of zo,?
want de 16GB die vista al nodig hebt is al zwaar gortig.

Mja, 3,5GB voor een compleet systeem in gebruik. Ik ben er heel blij mee.
Ik meen me te herinneren dat Vista zelf bij de installatie 30GB adviseert. Dan moet de ruimte voor de software er nog bij. Schijfruimte is tegenwoordig niet meer een probleem, maar het fragmenteren van zo'n hap data is wel vervelend ook al gaat het defragmenteren automatisch.
04-11-2008, 09:02 door Anoniem
Ze geven dus toe dat Windows Vista een flut-produkt is (iets wat een gemiddelde technisch onderlegde computergebruiker allang heeft gezien). Krijgt de consument nu ook zijn geld terug voor een niet deugdelijk produkt?

Microsoft is echt een omgekeerde wereld. Iedereen klaagt over het produkt wat ze leveren, vervolgens zegt MS "Ok, het was inderdaad fout en kapot en slecht" en iedereen accepteert het vervolgens !! Ik bedoel, je hebt wel geld moeten betalen voor een produkt wat zelfs door de maker als "niet goed" wordt gezien!

PS: Gezien MS dit altijd al flikt ben ik sinds enkele jaren een zeer tevreden Linux gebruiker en wil ik precies om deze redenen niks te maken hebben met alles van Microsoft.
04-11-2008, 09:44 door Anoniem
Ik snap niet waar iedereen zich zo druk over maakt. Ik heb alle besturingssystemen gebruikt, te beginnen met microsoft basic op de MSX, de eerste windows (shells), diverse versies van Linux en dus Vista. Afgezien van het hoge 'paniek' gehalte van Vista en enige hardware welke niet meer werkt doordat vista drivers ontbreken, werkt Vista heel behoorlijk en bijna net zo stabiel als XP (deze laatste is nog steeds mijn persoonlijke favoriet in het hele Windowsscala)
Het verhaal dat Vista een stuk trager is kan ik persoonlijk naar fabeltjesland verwijzen, mits je deze OS op een oudere machine zet dan is Vista inderdaad trager.
Het enige bezwaar is volgens mij dat er tussen XP en Vista geen enorme verschillen zijn. Er zal hier en daar best wat zijn aangepast ten aanzien van de beveiliging maar als ik de hoeveelheid beveiligingsupdates bij Vista zie dan is dit niet veel minder dan bij XP.
Vista is m.i. een prima produkt met natuurlijk tekortkomingen, maar welke OS heeft dat niet. Oke Linux misschien, maar helaas is Windows nog steeds de standaard.
Ik ben alleen van mening dat, gezien de korte periode van introductie tussen Vista en Windows 7, de vista gebruiker gratis zou mogen updaten. Windows 7 wordt natuurlijk niet voor niets zo snel uitgebracht, dit is natuurlijk allemaal het gevolg van de negatieve berichten rond Vista en misschien tegenvallende verkoopcijfers.
Maar wees allen a.u.b. niet zo flauw om een product af te kraken alvorens het zelf eerst gebruikt te hebben.
Voor mij werkt Vista prima en zonder ernstige problemen.
04-11-2008, 10:23 door Anoniem
Door spatiemanhoeveel C schijf heb je nu weer nodig?
500GB of zo,?
want de 16GB die vista al nodig hebt is al zwaar gortig.
Ik had de build 6801 geinstalleerd, maar deze wilde niet op mijn schijfje voordat er 15 GB vrij was.
Jammer, want ik had laatst gelezen dat volgens mij die Sinofsky, een nettop had meegenomen met win 7.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.