image

Pakistan voert doodstraf in voor cyberterroristen

donderdag 6 november 2008, 17:18 door Redactie, 7 reacties

De Pakistaanse overheid heeft voor cyberterroristen die iemand via hun daden om het leven brengen, de doodstraf afgekondigd. Eerder liet ook Iran al weten dat het de doodstraf voor cybercriminelen overweegt. De wetgeving "ter preventie van elektronische misdrijven" is vanaf vandaag actief en geldt voor iedereen die via een computer of elektronisch apparaat de staatsveiligheid in gevaar brengt.

"Degene die bij het plegen van cyberterrorisme iemand om het leven brengt, kan veroordeeld worden tot de doodstraf of levenslange gevangenisstraf", zo stelt de wet, die zowel geldt voor Pakistani als buitenlanders. De wet beschrijft cyberterrorisme als het gebruik van een computernetwerk om terroristische activiteiten uit te voeren. Het kan dan ook gaan om het stelen of kopiëren van vertrouwelijke informatie om chemisch, biologische of nucleaire wapens te maken.

Encryptie misbruik
Verder zijn ook de straffen voor niet-terreur gerelateerde hackingaanvallen verscherpt. Iedereen die inbreekt op netwerken, elektronische fraude pleegt, encryptie misbruikt of systemen beschadigt, kan een celstraf variërend van drie tot tien jaar krijgen.

Reacties (7)
06-11-2008, 17:32 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-11-2008, 22:03 door Anoniem
Elke overheid die een doodstraf op cybercrime afkondigt levert tegelijkertijd een brevet van onvermogen af.

Nog afgezien van hoe en of cybercriminelen in de kraag gevat worden zijn er tal van voorzorgsmaatregelen te nemen om het leven van cybercriminelen zuur te maken. Gewoon lekker terug pesten.
06-11-2008, 23:41 door Anoniem
Wat is erger de doodstraf zoals je in pakistan krijgt door midel van ophanging of een levens langen eenzame opsluiting in een donker koude Amerikaanse gevangenis met zeer wreden wardress en gemarteld worden daar in Guantanamo Bay! De meest wreedste gevangenissen zijn geheim C.I.A gevangenis in Cuba "Guantanamo Bay" en Czech Republiuc "The 0ther WorId Kingdom"
07-11-2008, 09:41 door Druipsnuit
van dat soort landen had ik niks anders verwacht
07-11-2008, 09:52 door SirDice
Je krijgt pas de doodstraf als er iemand dood gaat door jouw daad. Niet voor een websitetje kraken.
07-11-2008, 10:22 door Jan-Hein
De wet geldt voor Pakistani en voor buitenlanders.
Is dat inclusief buitenlanders die zich niet op Pakistaans grondgebied bevinden?
12-07-2010, 20:48 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.