image

Download.com niet spyware-vrij

dinsdag 11 november 2008, 09:04 door Redactie, 7 reacties

Ondanks de belofte van download.com dat alle aangeboden software "100% vrij van spyware, virussen en andere malware is", hebben onderzoekers toch adware ontdekt. Menig internetgebruiker weet inmiddels dat het downloaden van bestanden vanaf willekeurige websites niet verstandig is. Een aantal downloadsites, zoals download.com, wordt als gerespecteerde aanbieder gezien waar men wel veilig kan downloaden. Dmitry, analist van de Russische virusbestrijder Kaspersky Lab, ontdekte dat de site ook AntiVirus Defender aanbiedt, een adware programma dat als AdWare.Win32.OneStep.z wordt gedetecteerd.

De analist waarschuwt gebruikers. "Download.com verzekert gebruikers dat alle programma's op de site geanalyseerd zijn en geen kwaadaardige code bevatten. Dus misschien ben je wat minder waakzaam. Maar zolan bedrijven als criminelen gesponsorde links op sites als download.com en Google gebruiken, moet je erg alert blijven om ervoor te zorgen dat je niet gepakt wordt." Na te zijn ingelicht heeft Download.com de adware verwijderd. Hoe de download op de site kon belanden heeft het niet laten weten.

Reacties (7)
11-11-2008, 09:33 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-11-2008, 10:53 door Anoniem
Door Iceyoung

Altijd eerst downloaden (i.p.v. een directe install) en dan minimaal 1 gerenomeerde, geupdate virusscanner eroverheen en dan nog .....

Waren AVG en NOD ook niet gerenomeerde scanners? :P
11-11-2008, 12:20 door Eerde
"...Maar zolan bedrijven als criminelen gesponsorde links op sites als download.com en Google gebruiken, moet je erg alert blijven om ervoor te zorgen dat je niet gepakt wordt."
Ik begrijp geen hout van deze zin :(
11-11-2008, 12:21 door Anoniem
Download.com bied vetrouwelijk software aan! Maar echter er is nog veel meer software waarmee je "spyware of spam kan krijgen"! Ik denk over het algemeen download.com en softpedia.com redelijk te vertrouwen zijn. Er blijft altijd een risico dat sommigen software je probeert webbrowser aanteraden!
http://www.siteadvisor.com/sites/download.com/downloads/
11-11-2008, 14:35 door Anoniem
dat doe ik niet eens, ik laat 't bestand op afstand scannen.

Siteadvisor is zo slecht..
Ik gebruik altijd 'n mix van tools..
11-11-2008, 20:50 door Anoniem
Door Iceyoung
De analist waarschuwt gebruikers. "Download.com verzekert gebruikers dat alle programma's op de site geanalyseerd zijn en geen kwaadaardige code bevatten.

Wij van WC Eend ..........

Dat garanderen die Oostblokkers ook op hun sites Duhhhhhh

Altijd eerst downloaden (i.p.v. een directe install) en dan minimaal 1 gerenomeerde, geupdate virusscanner eroverheen en dan nog .....


wat een kinderachtige opmerking.
12-11-2008, 09:44 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.