image

Boeven registrar EstDomains definitief voor de bijl

donderdag 13 november 2008, 12:35 door Redactie, 3 reacties

Boeven registrar EstDomains gaat definitief voor de bijl, zo heeft het ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) laten weten. Eind oktober verscheen het bericht dat de vergunning voor EstDomains zou worden ingetrokken. Niet alleen registreerde het jarenlang duizenden domeinnamen voor cybercriminelen, de directeur van het bedrijf had een strafblad. De regels van het ICANN stellen dat personen die wegens financiële misdrijven veroordeeld zijn, geen leidinggevende functie bij een registrar mogen uitvoeren.

EstDomains ging tegen de uitspraak in beroep en liet weten dat de veroordeling van directeur Vladimir Tsastsin door het Estse hof nog niet definitief was en er een hoger beroep liep. ICANN besloot daarop de vergunning nog niet in te trekken en verder onderzoek uit te voeren. Het onderzoek geeft geen reden om van de oorspronkelijke beslissing af te zien, wat betekent dat vanaf 24 november de 281.000 domeinnamen van EstDomains bij een andere partij zullen worden ondergebracht.

Reacties (3)
13-11-2008, 12:52 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-11-2008, 12:52 door Anoniem
...wat betekent dat vanaf 24 november de 281.000 domeinnamen van EstDomains bij een andere partij zullen worden ondergebracht. Waarna alls spammers, scammers en ander tuig gewoon weer verder gaat met de dingen die ze daarvoor ook al deden.
13-11-2008, 16:15 door spatieman
inderdaad, daar komt het op neer.
het probleem wordt alleen maar verschoven, van het ander kastje, naar een andere muur toe..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.