image

Palin-hacker wil geen hacker genoemd worden

zaterdag 15 november 2008, 10:35 door Redactie, 14 reacties

De 20-jarige student die terecht staat wegens het wijzigen van het wachtwoord van Sarah Palin's e-mailadres wil geen hacker genoemd worden. David Kernell, zoon van Democratische afgevaardigde Mike Kernell, wist vrij eenvoudig de antwoorden op de geheime vraag waar Palin haar Yahoo account mee had beveiligd te achterhalen. Het nieuw ingestelde wachtwoord plaatste hij daarna op de website 4chan.org. Uiteindelijk kopieerde iemand anders de e-mails van Palin en verspreidde die op het internet.

De advocaat van Kernell heeft een verzoek ingediend waardoor de aanklager zijn cliënt geen hacker meer mag noemen. Volgens de advocaat slaat hacking op iemand "met speciale vaardigheden die codes kan kraken en dit vaak doet om op afstand computers te beschadigen, niet iemand die simpelweg drie vragen beantwoordt om een wachtwoord te wijzigen." Daarnaast wil Kernell dat hij in plaats van een "zwaar misdrijf" waar hij nu van wordt beschuldigd, alleen voor een "licht vergrijp" terecht hoeft te staan. Inmiddels is bekend geworden dat de zaak van 16 december naar 19 mei is verplaatst, om zowel de verdediging als aanklager meer tijd te geven het forensisch bewijs te onderzoeken.

Reacties (14)
15-11-2008, 10:54 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-11-2008, 11:18 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-11-2008, 12:57 door Eerde
Hacker vind ik ook ietsje te veel eer, volgens mij kan hij niet 1 regel code schrijven. Het was een ordinaire crack die zooooooo simpel was, beetje giswerk, meer niet.
15-11-2008, 13:23 door Anoniem
@ Eerde :

"Hacker vind ik ook ietsje te veel eer, volgens mij kan hij niet 1 regel code schrijven. Het was een ordinaire crack die zooooooo simpel was, beetje giswerk, meer niet."

Heb je weer eens een conclusie die nergens op is gebaseerd Eerde ? Immers weten we niets van die jongen, behalve dat hij dat wachtwoord heeft veranderd. Misschien kan hij programmeren, misschien niet, who knows ?
15-11-2008, 13:43 door Cyb3r-18-4
Hier ben ik het met Eerde eens. De "kleine kinderen techniek" het raden van een wachtwoord is totaal niet hacken. Mijn neefje van 5 kan dat nog, daarom verdient hij de naam als hacker niet. En zo vind ik ook dat hij geen zware straf moet krijgen.

Als mijn neefje het wachtwoord van de minister van defensie raadt is hij toch ook geen hacker? Ze moeten gewoon een goed wachtwoord hebben die niet makkelijk te raden is. En je kan wel zeggen dat het een cracker streek is maar een cracker is in feite een hacker maar die brengt schade aan het systeem toe. En ik vind dat we hem gewoon bij zijn voornaam moeten noemen :P

Mvg, Cyb3r-18-4
15-11-2008, 15:11 door Eerde
Herinner ik me net nog...
Die Sarah Palin mocht helemaal geen Yahoo emailaccount gebruiken voor 'state business'.
Je kan je dus afvragen of het hier niet een journalistieke vrijheid betreft om een misstand aan te tonen, immers ze had als VP meer dan 30% kans om President van de USofA te worden en als zo iemand lak heeft aan regels en wetten is dat maatschappelijk van groot belang om te weten voor de verkiezingen.

Daar komt nog bij dat hij zelf dus geen emails openbaar gemaakt schijnt te hebben, enkel het door hem ingestelde nieuwe inlog+ww.
Er valt op deze onzinnig zware beschuldiging en eis nogal wat af te dingen.
15-11-2008, 18:03 door Anoniem
Feit blijft dat hij een vorm van beveiliging heeft doorbroken en bemachtigde informatie vervolgens onrechtmatig heeft verspreid in het publieke domein. Dat heeft hij bewust gedaan, en hij had op zijn vingers kunnen natellen wat de gevolgen daarvan konden zijn. Zijn advocaat kan dat dan wel leuk afdoen als iets minder onschuldigs dan een zware misdaad, wat mij betreft is hij net zo schuldig als de persoon die ook die gegevens heeft misbruikt en vervolgens de informatie die daaruit voort kwam publiek heeft gemaakt.
15-11-2008, 22:48 door prikkebeen
Het lijkt meer op een inbreker met een hele grote sleutelbos. Lage straf dus.
Palin verdient het om een fikse straf te krijgen.
16-11-2008, 08:15 door Anoniem
Hij kan wel meer willen. Het blijft een hacker. Hij heeft ingebroken in een mailbox. Niks gesloopt. Alleen een wachtwoord aangepast.
Geen cracker dus. En ook geen kinder spel. Een typisch voobeeld van wat je met een beetje social engenering kan doen.
17-11-2008, 05:57 door Anoniem
Wat maakt het uit of hij wel of geen hacker is, hij moet gewoon hangen.

Groeten,
Hopsa.
17-11-2008, 12:10 door Anoniem
Dit valt onder social-engineering. Dat is een veelgebruikte hacking techniek. Dat het simpel is maakt daarbij niet uit, dat zegt hoogstens iets over het beveiligingsinstinct van mevr. Palin.
Als een doelpunt maken voor open doel simpel is, is het dan geen voetballen?
18-11-2008, 09:57 door Cyb3r-18-4
Dat jij het hacken noemt wat eigenlijk wel zo is. Maar het is gewoon kinderspel om zijn iemand zijn mailbox te komen. Mijn neefje kan dat nog. Dat Palin een makkelijk te raden wachwoord heeft of zo dom is om een Yahoo account neemt. Is gewoon haar eigen schuld. Maar toch blijf ik dat het een cracker is ook al sloopt hij niets het is gewoon zielig, misschien ook wel een scripkiddie.
15-03-2009, 17:49 door Anoniem
Cracker die gebruik maakt van social engineering.
19-06-2012, 17:45 door Anoniem
Wel een hacker want dat is inbreken op iemands e-mail. Helemaal ''geweldig'' dat hij de e-mail plaatste op een website, waardoor mensen der hotmail kon ''crashen'''. *klap, klap*.
Mensen ontdekken privé zaken omdat ze op die e-mail konden want het wachtwoord werd blootgesteld. Duidelijk een hacker.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.