image

Spamreus weer uit de lucht gehaald

maandag 17 november 2008, 15:12 door Redactie, 3 reacties

De veroorzaker van 75% van alle spam ter wereld werd dit weekend weer aangesloten, inmiddels is de webhoster gelukkig weer uit de lucht gehaald. Iemand bij de Zweedse internetprovider TeliaSonera, die een router in San Jose heeft, had zitten slapen en het gewraakte McColo aangesloten. Vorige week werd het hostingbedrijf nog afgesloten omdat onderzoekers ontdekten dat het grote botnets als klanten had.

Ondanks de eerdere blunder zijn beveiligingsexperts toch te spreken over de snelle reactie van de ISP. Na klachten was McColo binnen een paar uur weer offline. Dat neemt niet weg dat de schade al gedaan is en de beheerders van het Rustock botnet hun servers naar Rusland hebben verhuisd. Rustock is in staat om dagelijks 30 miljard spamberichten te versturen. In totaal was het botnet 12 uur via McColo bereikbaar, wat waarschijnlijk niet genoeg tijd was om alle bots met de nieuwe locatie te updaten.

Reacties (3)
17-11-2008, 15:48 door spatieman
wedje maken van wel.........
17-11-2008, 16:35 door Anoniem
Ga ik straks lezen dat een "niet nader genoemde zweedse internetprovider een onverwachte superwinst heeft gehaald dit jaar"?
17-11-2008, 18:45 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.