image

"24 november gevaarlijkste dag op internet"

dinsdag 18 november 2008, 10:54 door Redactie, 7 reacties

Aanstaande maandag is mogelijk de gevaarlijkste dag op internet, zo waarschuwt een beveiligingsaanbieder. Volgens het onlangs door Symantec overgenomen PC Tools zal 24 november de ergste dag op het internet zijn wat betreft computeraanvallen. De beveiliger baseert deze boude stelling op gegevens uit 2007, toen malware en andere internetaanvallen drie dagen voor de Thanksgiving Day vakantie een hoogtepunt bereikte, en analyses van 500.000 bots. Daarnaast zullen miljoenen mensen via het web hun kerstaankopen doen, een ideale tijd voor cybercriminelen.

Andere beveiligers merken op dat de waarschuwing van PC Tools niet realistisch en behulpzaam is. "Het echte gevaar is dat mensen denken dat het belangrijk is om computerbeveiliging alleen aanstaande maandag serieus te nemen, in plaats van morgen of volgende week woensdag. Als dit soort verhalen de ronde doen, zou het dan niet interessanter voor aanvallers zijn om hun aanval op een dag uit te voeren als mensen minder oplettend zijn? Ik vind het niet wetenschappelijk om naar de gegevens van vorig jaar te kijken en die naar 2008 te extrapoleren", zegt Graham Cluley van concurrent Sophos. Kurt Baumgartner van PC Tools is het daar niet mee eens, en denkt dat het benadrukken van een bepaalde dag helpt bij het verhogen van het security bewustzijn.

Reacties (7)
18-11-2008, 13:34 door Eerde
Oftewel wij van WC-eend willen dat u uw abo verlengd voor 2009 !
18-11-2008, 14:04 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-11-2008, 14:10 door Eerde
Door IceyoungMisschien kunnen ze even de horoscoop van het Internet trekken dan weten we het zeker ;-)
Joepie, we halen Jomanda erbij die kan vast wel aan haar ingestraalde water voelen welke dag in 2009 een ramp gaat worru als we niet massaal een: "abotje schijnveiligheid" kopen ;)
18-11-2008, 15:58 door Anoniem
Als al die beveiligingsbedrijven botnets kunnen analyseren, waarom kunnen ze die dan niet stoppen of tegenhouden?
18-11-2008, 16:25 door Eerde
Door AnoniemAls al die beveiligingsbedrijven botnets kunnen analyseren, waarom kunnen ze die dan niet stoppen of tegenhouden?
Nou dat zou wel kunnen maar... dan kopen de mensen die software niet meer en nemen ze geen update abo'tjes meer en lezen ze www.security.nl niet meer ;)
18-11-2008, 18:04 door Anoniem
Dan zet ik de datum op m'n pc alvast op de 25ste. Mij krijgen ze niet!
18-11-2008, 19:01 door Anoniem
Door Eerde
Door AnoniemAls al die beveiligingsbedrijven botnets kunnen analyseren, waarom kunnen ze die dan niet stoppen of tegenhouden?
Nou dat zou wel kunnen maar... dan kopen de mensen die software niet meer en nemen ze geen update abo'tjes meer en lezen ze www.security.nl niet meer ;)
beetje kort door de bocht, onze regering en ook de providers willen het opzich wel, maar dan begint de burger te zeuren dat ze beperkt en bespioneerd worden, wil je een vrij internet dan zal je bepaalde troep op de koop toe moeten nemen...

of heb jij liever een internet naar het chinese model, of binnenkort het australische? om nou te zeggen dat het daar zo veilig is?
ook zijn er zat gratis oplossingen, dus om meteen te stellen dat het om geld gaat?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.