image

Anti-phishing website doelwit DDoS-aanvallen

dinsdag 18 november 2008, 15:10 door Redactie, 1 reacties

Een bekende website die consumenten waarschuwt voor internetfraude is het doelwit van een omvangrijke DDoS-aanval. Bobbear.co.uk is al vaker het doelwit van cybercriminelen geworden, wat volgens beveiligers teken is dat de site z'n doel bereikt. De aanvallen zijn afkomstig van een DDoS-provider die over "10 Black Energy DDoS botnets" beschikt. Vier van van de botnets, zo'n half miljoen zombies in totaal, zouden de anti-phishing site met verkeer bestoken.

De leverancier van de botnets zou eerder ook betrokken zijn bij DDoS-aanvallen tegen de Georgische overheid, aldus beveiligingsonderzoeker Dancho Danchev. Hij onderzocht de botnets en vond het bewijs dat die inderdaad waren ingesteld om Bobbear aan te vallen. Vanwege de aanval is de site, die voor allerlei vormen van fraude waarschuwt, nog altijd onbereikbaar.

"Het is vreselijk om cybercriminelen zo'n vuile aanval te zien uitvoeren op een vrijwilligersorganisatie die zoveel doet om het internet een veiligere plek te maken. Het laat zien hoe gewetenloos deze criminelen zijn", zegt Graham Cluley van Sophos. "De enige troost die Bobbear hieruit kan halen is dat ze een impact op de oplichters hebben, als die zoveel moeite doen om de site uit de lucht te halen."

Reacties (1)
18-11-2008, 17:40 door Jan-Hein
"De enige troost die Bobbear hieruit kan halen is dat ze een impact op de oplichters hebben, als die zoveel moeite doen om de site uit de lucht te halen."

En verder dat DDos aanvallen niet eeuwig blijven voortduren, en dat het botnet tijdens een aanval aanzienlijk kwetsbaarder is voor tegen-aanvallen.
Die oplichters zijn niet briljant bezig.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.