image

"Cybercrime net zo schadelijk als kredietcrisis"

donderdag 20 november 2008, 14:54 door Redactie, 5 reacties

Cybercrime zal de komende jaren net zo schadelijk zijn als de kredtietcrisis, tenzij internationale wetgeving wordt aangescherpt. Computercriminelen zouden jaarlijks voor 100 miljard dollar schade zorgen. Volgens Kilian Strauss van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa zijn er teveel criminelen. Hij wil daarom meer "internet experts" om cybercrime aan te pakken. Beveiligers zouden daarnaast ook veel kunnen leren van criminelen die overstappen.

Ook Antonio Maria Costa benadrukte tijdens de European Economic Crime conferentie in Frankfurt het belang van samenwerking. "Anders zal de cyber crisis de komende jaren gelijk zijn aan de financiële crisis." Vanwege de "transnationale aard" van het internet, moet cybercrime wereldwijd aangepakt worden. "Anders zullen we het niet oplossen", gaat Costa verder. Het is echter de vraag of de roep om regulering van het internet ook gehoor vindt.

Volgens Interpol president Khoo Boon Hui slagen bendes uit China, India, Oost-Europa en Afrika er steeds beter in om mensen op te lichten. Het gaat dan niet alleen om consumenten, maar ook bedrijven. Het zijn dan vaak afpersers die beweren gevoelige informatie over de onderneming te bezitten en die publiek te maken, tenzij men betaald wordt.

Reacties (5)
20-11-2008, 15:47 door Anoniem
Ah, de politie wil weer meer bevoegdheden en strengere straffen. Kijken hoe lang het duurt voordat de terroristen en pedofielen er bij gehaald worden.
20-11-2008, 16:32 door spatieman
de enige die ze echt naaien met die wetten zijn de burgers,
de daders, lachen zich rot...
20-11-2008, 17:01 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
21-11-2008, 13:08 door Anoniem
Echt een hoogwaardige conclusie, ''er zijn teveel criminelen''. Verder is de schade van de kredietcrisis vele malen groter dan de schade van cybercrime. Deze uitspraken doen mij denken aan de ''ICT security'' experts die enkele jaren geleden waarschuwden voor een ''electronische Pearl Harbor''. Natuurlijk is cybercrime een probleem, en zorgt cybercrime voor aardig wat economische schade, maar in dit artikel wordt de impact wel schromelijk overdreven.
25-11-2008, 12:02 door Skizmo
O kijk .. ik heb aandacht nodig voor mijn probleem, dus ik ga het maar vergelijken met 1 van de grootste problemen van het moment. Dit val voor mij in de categorie 'attention whore'.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.