image

80% consumenten wil bankieren met vingerafdruk

dinsdag 25 november 2008, 00:00 door Redactie, 24 reacties

Nederlandse consumenten staan zeer positief tegenover biometrische oplossingen om bijvoorbeeld te bankieren, zo blijkt uit onderzoek van Unisys, dat biometrische oplossingen implementeert. Hoewel de pincode (85%) en wachtwoord (83%) iets beter scoren, zegt tachtig procent van de vijfhonderd ondervraagden hun vingerafdruk voor verificatie te willen gebruiken. De irisscan kan bij 72% op steun rekenen, terwijl Nederlanders met het scannen van de hand (bloedvaten) meer moeite hebben. Slechts 48% vindt dit een acceptabele methode. De pincode is niet bij iedereen even geliefd. Ondervraagden met een middelbare of beroepsopleiding staan meer open voor stemopname en gezichtscans en minder open voor het gebruik van pincodes.

Opmerkelijk
Een ander opmerkelijk resultaat uit het onderzoek is dat Nederlanders zich meer zorgen over hun financiële en internetveiligheid maken dan de nationale en persoonlijke veiligheid. Op een schaal van 300 scoren de financiën en het web elk 96, terwijl het landsbelang en de eigen veiligheid op respectievelijk 74 en 83 blijven steken. In vergelijking met andere landen maken Nederlanders zich het minst zorgen over hun veiligheid. "Het lijkt het erop dat dan andere veiligheidsonderwerpen voorrang krijgen en dat Nederlanders een enigszins apathische houding hebben ten opzichte van nationale veiligheid", zo stelt Unisys.

Zorgen
Het aantal consumenten dat zich zorgen maakt over hun persoonlijke veiligheid kende ten opzichte van het vorige onderzoek een daling. Het misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonlijke informatie is nog steeds de belangrijkste zorg. Zesendertig procent van de bevolking is zeer tot extreem bezorgd over deze risico’s, terwijl 17 procent onbezorgd is. In de leeftijdsgroep van 45 jaar en ouder zijn virussen en spam de voornaamste kwelgeesten, terwijl de jongere generatie in de leeftijd van 18 to 34 zich nauwelijks zorgen maakt.

Reacties (24)
25-11-2008, 00:33 door prikkebeen
Nou Nou, dit heeft weer een behoorlijk wc eend gehalte. Er wordt ook echt alles aan gedaan om ons maar in een database te krijgen. Stop de schijnheiligheid en zeg gewoon wat je wilt, overheid en consorten.
25-11-2008, 00:45 door Preddie
"Wij van WC eend, adviseren WC eend!"

...

duurt niet lang meer voor dat we allemaal met ons DNA betalen ... :P
25-11-2008, 02:39 door Anoniem
Zal weinig uitmaken. Vingerafdruk of een getikt wachtwoord: het blijven nullen en enen die over een kabel verzonden worden. Beiden even (on)veilig.

Wat betreft de persoonlijke veiligheid. Dat het hoger scoort bij de ouderen is logisch. Die zijn voornamelijk afhankelijk wat de TV aan nieuws voorgeschoteld en dat zit vol met propaganda om een onveiligheid aan te praten om maar wetten in te kunnen voeren die de privacy schenden.
25-11-2008, 07:37 door fd0
Hoewel de pincode (85%) en wachtwoord (83%) iets beter scoren, zegt tachtig procent van de vijfhonderd ondervraagden hun vingerafdruk voor verificatie te willen gebruiken.
Wat een significante steekproef.....

Ik vraag me af welke groep is ondervraagd
25-11-2008, 07:59 door Anoniem
Dit toont eens te meer aan dat mensen geen enkel besef hebben van de consequenties van biometrische identiteitsverificatie. Men propageert de voordelen en de nadelen/gevaren worden afgedaan als incidenten. Slachtoffers zullen op zichzelf aangewezen zijn, zoals bij de slachtoffers van identiteitsfraude nu al te zien is.
25-11-2008, 08:58 door Anoniem
""Het lijkt het erop dat dan andere veiligheidsonderwerpen voorrang krijgen en dat Nederlanders een enigszins apathische houding hebben ten opzichte van nationale veiligheid", zo stelt Unisys. "

Apathisch ? Je kunt je ook afvragen wat de daadwerkelijke impact voor de burger is van ''dreigingen voor de nationale veiligheid''. Wat dat betreft is het niet zo verbazingwekkend dat de burger hier niet erg mee bezig is. Wat eerder verbazingwekkend is, is dat de onderzoekers met dit soort terminologie laten zien geen objectieve waarnemers te zijn, aangezien dit neerkomt op een waardeoordeel.

@ prikkebeen :

Hoezo WC-eend gehalte, wat is de rol van Unisys m.b.t. de database waarover je het hebt ?
25-11-2008, 09:24 door Anoniem
Als iemand je pincode kraakt, dan ben je meetsal vergoed. Als iemand je duimafdruk zou kraken.. jah wie bewijst dat het jouw duim NIET is? Ben wel benieuwd...
25-11-2008, 09:34 door Anoniem
Door AnoniemAls iemand je pincode kraakt, dan ben je meestal vergoed. Als iemand je duimafdruk zou kraken.. jah wie bewijst dat het jouw duim NIET is? Ben wel benieuwd...

Het stompje waar je zo grappig mee kan wiebelen..... ;)
25-11-2008, 09:35 door Anoniem
Waarom staat er geen reclame disclaimer bij dit artikel? Kom nou redactie, dit is een grote advertentie. Het holt achteruit met de journalistiek hier op security.nl.
25-11-2008, 09:40 door Anoniem
als belanghebbende partij, kan je dit onderzoek van unisys direct de prullenbak ingooien.
vingerafdruk is totaal niet geschikt. erg makkelijk na te bootsen.
25-11-2008, 09:47 door _Peterr
Door AnoniemAls iemand je pincode kraakt, dan ben je meetsal vergoed. Als iemand je duimafdruk zou kraken.. jah wie bewijst dat het jouw duim NIET is? Ben wel benieuwd...

En hoe krijg je dan een nieuwe duim omdat deze gekraakt is? Jouw duim is hierdoor niet meer betrouwbaar voor authenticatie. op geen enkel systeem meer. leg dat maar eens uit aan je nieuwe bank......

Nee, ik ben tegen het gebruik vingerafdruk voor authenticatie.
25-11-2008, 10:57 door prikkebeen
Door Anoniem""Het lijkt het erop dat dan andere veiligheidsonderwerpen voorrang krijgen en dat Nederlanders een enigszins apathische houding hebben ten opzichte van nationale veiligheid", zo stelt Unisys. "

Apathisch ? Je kunt je ook afvragen wat de daadwerkelijke impact voor de burger is van ''dreigingen voor de nationale veiligheid''. Wat dat betreft is het niet zo verbazingwekkend dat de burger hier niet erg mee bezig is. Wat eerder verbazingwekkend is, is dat de onderzoekers met dit soort terminologie laten zien geen objectieve waarnemers te zijn, aangezien dit neerkomt op een waardeoordeel.

@ prikkebeen :

Hoezo WC-eend gehalte, wat is de rol van Unisys m.b.t. de database waarover je het hebt ?


uit het artikel:
"Nederlandse consumenten staan zeer positief tegenover biometrische oplossingen om bijvoorbeeld te bankieren, zo blijkt uit onderzoek van Unisys, dat biometrische oplossingen implementeert."

Kun jij dan de relatie tussen Unisys en overheidsdatabase niet zien? Het onderzoek is van te voren al partijdig en daar mag de overheid graag mee werken om het ons door de strot te duwen
25-11-2008, 12:28 door Anoniem
Als u wil dat mensen hun vingers er afgehaken worden, dan moet je zeker bankieren met vingerafdruk! Nee dit is geen oplossing en trouwens een chip in je hand is ook geen oplossing! Misschien weet de amerikaanse geheim dienst wel een systeem dat veiliger is dan een encryption codes en niet te doorbreken is. De huidgen pincode is veel te makelijk te onthouden. Pincode moet mistens bestaan uit 10 cijfers gecobineerd met geboortendatum zodat moeilijker is onthouden.
25-11-2008, 13:02 door Anoniem
Door AnoniemAls u wil dat mensen hun vingers er afgehakt worden, dan moet je zeker bankieren met vingerafdruk! Nee dit is geen oplossing en trouwens een chip in je hand is ook geen oplossing! Misschien weet de Amerikaanse geheim dienst wel een systeem dat veiliger is dan een encryptie code, en niet te doorbreken is. De huidige pincode is veel te makkelijk te onthouden. Pincode moet minstens bestaan uit 10 cijfers gecombineerd met geboortedatum zodat moeilijker is onthouden.

Helaas, zoals 'de Amerikaanse geheime dienst' en alle andere experts weten, is een code in iemands hoofd nog altijd de aller veiligste authenticatie/verificatie methode.
Totdat iemand ontdekt hoe je gedachten kan lezen/hacken/cracken, blijft martelen/omkopen/chanteren de enige wijze deze te ontfutselen, al met al is dat vaak toch lastiger te realiseren dan een schuurtje bouwen en/of een vingerafdruk dupliceren/jatten.

Tevens is het (natuurlijk) nooit verstandig in een authenticatie/verificatie code enige 'constante' te verwerken zoals een geboorte datum, dat is alleen maar een leuk voorzetje voor de eventuele hackers/crackers/oplichters.

Maar in het land van de blinden, is en blijft éénoog koning en aangezien we dit soort dingen (dom genoeg) ook vaak 'democratisch' geregeld willen zien, zal het er wel van komen.
Laten we eerlijk zijn, mede dank zij Snollywood, verkoopt zo'n 'high-tech' gadget erg lekker aan nitwits......

In matters of conscience, the law of majority has no place.
Mahatma Gandhi
25-11-2008, 13:03 door Arno Nimus
Misschien wordt het tijd dat Zembla ook hier eens aandacht aan gaat schenken. De recente aflevering m.b.t. creditcards heeft toch wel wat mensen wakker gemaakt. (al kun je je natuurlijk afvragen voor hoe lang dit blijft hangen)
25-11-2008, 13:23 door Anoniem
"Kun jij dan de relatie tussen Unisys en overheidsdatabase niet zien? Het onderzoek is van te voren al partijdig en daar mag de overheid graag mee werken om het ons door de strot te duwen"

Geen idee, onderbouw je standpunt eens verder ? Welke rol speelt Unisys hierbij ? Ik heb geen idee welke activiteiten Unisys ontplooit voor de overheid danwel voor banken, en zo aan je reactie te zien kan je ons hier meer over vertellen ?
25-11-2008, 13:41 door knakker
Vingerafdrukken zijn door een geoefend persoon relatief eenvoudig na te maken zodat ze (mis)bruikbaar zijn, dit is al vaak aangetoond en i.d.d. recentelijk weer eens in de media geweest. Biometrisch; dan toch maar een retina scan.
25-11-2008, 14:06 door Anoniem
Door knakkerVingerafdrukken zijn door een geoefend persoon relatief eenvoudig na te maken zodat ze (mis)bruikbaar zijn, dit is al vaak aangetoond en i.d.d. recentelijk weer eens in de media geweest. Biometrisch; dan toch maar een retina scan.


LOL neej das moeilijk (zucht)
25-11-2008, 14:07 door Anoniem
Even aangenomen dat deze statistieken niet verzonnen zijn (of opgepoetst), dan kunnen we opnieuw concluderen dat de medemens echt totaal niet nadenkt voordat ze iets zeggen.

Aantonen dat jij het niet was die je rekening leeggehaald heeft zou wel eens heel makkelijk kunnen zijn. Namelijk dat je nog maar 9 kootjes hebt.

Je moet nooit, maar dan ook nooit biometrische kenmerken gebruiken om toegang te geven tot waardevolle dingen, puur omdat je die dingen niet (makkelijk) kunt afstaan onder bedreiging en ook omdat je die toegangscode's niet kunt veranderen.
Daarnaast is een aantal biometrische kenmerken veel te makkelijk na te maken (vingerafdruk bijvoorbeeld), dus geeft dat alleen maar schijnveiligheid.
25-11-2008, 16:31 door Anoniem
Door Anoniem"Kun jij dan de relatie tussen Unisys en overheidsdatabase niet zien? Het onderzoek is van te voren al partijdig en daar mag de overheid graag mee werken om het ons door de strot te duwen"

Geen idee, onderbouw je standpunt eens verder ? Welke rol speelt Unisys hierbij ? Ik heb geen idee welke activiteiten Unisys ontplooit voor de overheid danwel voor banken, en zo aan je reactie te zien kan je ons hier meer over vertellen ?


Een blikje op de website van Unisys is genoeg. Was Unisys ook niet het bedrijf dat zijn contract met DHS kwijtraakte omdat ze security niet erg zorgvuldig nam? (http://www.topix.com/forum/com/uis/TJ21578QJI9MDTFND). Komt erg als pc eend verhaal over.
25-11-2008, 17:01 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
25-11-2008, 18:17 door spatieman
jaja
en de zelfde vingerafdruk is dan ook al bekend bij de SStaat.
en gezien de SStaat ook genoeg USB stickies doet verliezen
26-11-2008, 12:22 door Anoniem
80% consumenten wil bankieren met vingerafdruk

Diezelfde 80% consumenten is niet op de infosecurity beurs geweest en weet niet hoe eenvoudig het eigenlijk is om een fingerprint auth. voor de gek te houden...

Op de infosecurity beurs hebben ze dit uitgelegd en laten zien...
(13 november: Namaken van een vingerafdruk in 7 stappen)
28-01-2009, 14:47 door Anoniem
Is 80 procent wellicht rijp voor?

PROJECT L.U.C.I.D -- het 666 universeel controlesysteem van het beest

Het 666 universeel controle systeem van het beest is ontworpen en wordt in de Verenigde Staten en over de hele wereld ingevoerd. We wisten dat het eraan kwam. Het is er nu en spoedig zal er geen plaats meer zijn om u te verbergen. Een griezelige nachtmerrie -- een totalitaire politiestaat -- is nabij. Dat is de grondige en goed gedocumenteerde boodschap en gewichtige waarschuwing van dit boek. Denk vooral niet dat u en uw geliefden zullen kunnen ontsnappen aan dit reusachtige computersysteem dat op ons pad ligt. Als project L.U.C.I.D eenmaal volledig operationeel is zal iedere man, vrouw en kind in de afschuwelijke cyberelektronische greep van dit computersysteem vallen. Lees verder: http://www.openbaring.org/lucid.html
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.