image

Spammer krijgt 677 miljoen euro boete

dinsdag 25 november 2008, 09:22 door Redactie, 3 reacties

Een spammer die gebruikers van sociale netwerksite Facebook met miljoenen spamberichten bestookte, moet een boete van 677 miljoen euro betalen. Nog nooit eerder is een spammer tot zo'n hoge boete veroordeeld. Daarnaast mag Adam Guerbuez nooit meer op Facebook komen of diens gebruikers benaderen. De kans dat Guerbuez, die reclame voor penisverlengingen en marihuana maakte, de boete kan betalen is onwaarschijnlijk, toch is de sociale netwerksite van plan hem helemaal leeg te plukken.

Volgens Max Kelly, hoofd van de beveiliging bij Facebook, helpt de maatregel wel om toekomstige spammers af te schrikken. Guerbuez maakte vooral misbruik van naieve Facebook-gebruikers. Via valse websites wist hij hun inloggegevens te stelen. Eenmaal toegang tot de persoonlijke profielen stuurde hij zo'n vier miljoen spamberichten naar de contacten van deze gebruikers.

Reacties (3)
25-11-2008, 09:54 door Walter
toch is de sociale netwerksite van plan hem helemaal leeg te plukken
Ja, als een spammer inderdaad zo dom is om een website vol te gaan spammen en hij wordt veroordeeld, staat de eigenaar van de website (zeker in Amerika) niets in de weg om de spammer kaal te plukken.
Dàt zouden meer mensen moeten doen :).
25-11-2008, 10:22 door lievenme
die rechter denkt wellicht dat hij zo een penisverlenging krijgt die evenredig is met de boete ;)
25-11-2008, 18:39 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.