image

Leerlingen hacken mailbox docent

dinsdag 25 november 2008, 14:06 door Redactie, 6 reacties

Een aantal leerlingen van Het Vlier in Deventer heeft de e-mailbox van een docent gehackt om zo inzage in nog af te nemen toetsen te krijgen. Twee al gemaakte toetsen zijn inmiddels ongeldig verklaard. De hackers in spé worden drie tot vijf dagen geschorst, afhankelijk van de mate van betrokkenheid. De school wil niet bekend maken om hoeveel leerlingen het gaat.

Vorige week werden in totaal 60 leerlingen ondervraagd. Daaruit kwam naar voren dat een aantal studenten ingebroken had in de e-mail van een docent en vervolgens de toetsen verspreidde. Één leerling wilde zelfs geld zien voor een toets. Volgens Marianna Volp, algemeen directeur van het Etty Hillesum Lyceum, waar Het Vlier onder valt, zat er al een zwakke plek in de autorisatiefase van het netwerk. In de afgelopen herfstvakantie is dat lek gedicht.

De directeur van de school, Arno Jansen, voelt zich gegeneerd door het incident. Hij vindt het spijtig dat twee onschuldige groepen leerlingen de dupe zijn geworden van een klein groepje kwaadwillenden. De twee ongeldig verklaarde toetsen, een toets Engels en Economie, moeten door alle leerlingen opnieuw gedaan worden, inclusief de inbrekers.

Reacties (6)
25-11-2008, 14:14 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
25-11-2008, 14:20 door RichieB
Als dit in de USA was gebeurt mochten die rakkertjes hun lessen vervolgen in de jeugdgevangenis ivm het plegen van computervredebreuk.
25-11-2008, 15:35 door The Chaser
Geef ze klein strafje, en als ze verstand van hebben laat ze de nieuwe ICT experts zijn in die school.
Nu is het gebeurd door kinderen, straks door echte taaie hackers, al vraag ik me af wat die in een school te zoeken zouden hebben, verkopen van diploma's?
25-11-2008, 17:22 door Anoniem
Die hebben mazzel, zelfs in nederland ga je voor zulke dingen de bak in...
25-11-2008, 18:17 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
26-11-2008, 09:38 door Anoniem
Die leraar had natuurlijk een vreselijk voor de hand liggend password dat die rakkers hebben geraden.


Grote kans dat dit zo is gebeurd. Of dat een docent gebruikersnaam/wachtwoord op papier heeft laten slingeren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.