image

Huisarrest voor hackende TV-presentator

woensdag 26 november 2008, 10:39 door Redactie, 2 reacties

Voormalig nieuwslezer Larry Mendte is veroordeeld tot zes maanden huisarrest, een taakstraf van 250 uur en als bonus een boete van 5000 dollar omdat hij eerder de e-mail van zijn assistent nieuwslezer hackte en gevoelige informatie lekte. Dit zorgde voor het einde van de carrière van zijn collega Alicya Lane.

Mendte las honderden keren de e-mail van zijn mede-nieuwslezeres en verspreidde roddels over haar naar de pers. "Ik sloeg door in mijn werk", zegt Mendte in de rechtszaal. "Ik was in de veronderstelling dat ik het deed om mijn gezin en familie te redden, maar ik bracht ze er juist mee in gevaar", aldus de ex-nieuwslezer. Mendte bood zijn wel zijn excuses aan.

Wraak
De "tv-ster" beschrijft zijn eerdere relatie met Lane als "flirterig, onprofessioneel en ongepast" maar zegt dat het verminderde toen zijn vrouw, nieuwslezer bij Fox, er lucht van kreeg. "Ik voelde mij steeds vaker naar de achtergrond verdwijnen toen Alycia mij vertelde dat zij een 'rijzende ster' was en ik 'vijftig en afgeschreven", meldt Mendte. Lane ontkent alle beschuldigingen en heeft hem onder andere aangeklaagd wegens privacyschending. Mendte lekte een foto waar Lane in een bikini te zien is.

De voormalig nieuwslezer vertelt dat hij zich bedreigd voelde. "Mijn carrière, mijn toekomst en mijn kinderen waren in de problemen en vanaf hier kwam ik in nog meer problemen, problemen met de overheid", zegt Mendte.

Reacties (2)
26-11-2008, 11:06 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
26-11-2008, 12:19 door Skizmo
nieuwslezer bij Fox...
lamaar.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.