Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Boevenvangen.nl

27-11-2008, 20:15 door Anoniem, 8 reacties
Boevenvangen.nl is een opsporingssite. Alle in Nederland gezochte criminelen waarvan foto en/of videomateriaal beschikbaar is staan op deze site. Boevenvangen.nl houdt zich aan de richtlijnen die justitie heeft opgesteld ten aanzien van opsporingsberichtgeving. Op boevenvangen.nl staat dus alleen beeldmateriaal waarvoor justitie haar toestemming heeft gegeven. Als een verdachte bekend wordt halen wij zijn/haar foto van de site of maken wij de verdachte onherkenbaar.

De artikelen op boevenvangen.nl blijven 6 maanden op de site staan.

Boevenvangen.nl plaatst dus alleen beeldmateriaal waarvoor justitie toestemming heeft gegeven. Het heeft geen zin om beeldmateriaal aan boevenvangen.nl te leveren met het verzoek dit te plaatsen. De enige manier om beeldmateriaal op boevenvangen.nl te krijgen is aangifte doen en aan de politie vragen of men de zaak willen aanbieden aan opsporingsmedia. Zodra dat gebeurt en een officier van justitie geeft toestemming is de weg naar boevenvangen.nl vrij.

bron : boevenvangen.nl
Reacties (8)
28-11-2008, 13:00 door Anoniem
En wat heeft dit met IT Security te maken?
28-11-2008, 14:04 door tracer-1
Ik ben zeer benieuwd hoe justitie al deze foto's gaat aanpassen en na 6 maanden verwijderen bij o.a. Google...
29-11-2008, 15:22 door Anoniem
"Boevenvangen.nl plaatst dus alleen beeldmateriaal waarvoor justitie toestemming heeft gegeven. Het heeft geen zin om beeldmateriaal aan boevenvangen.nl te leveren met het verzoek dit te plaatsen. De enige manier om beeldmateriaal op boevenvangen.nl te krijgen is aangifte doen en aan de politie vragen of men de zaak willen aanbieden aan opsporingsmedia. Z"

En hoe voorkomt men dat informatie op zo'n website rond gaat zwerven op internet ? Immers behoort het verwijdert te worden wanneer de verdachte is gepakt, en daarnaast bestaat er ook nog een kans dat de verdachte wordt vrijgesproken. De politie schijnt niet te beseffen dat wat eenmaal op internet staat, erg lastig weer te verwijderen is. Daarnaast gaat men met informatie omtrent verdachten steeds meer om alsof het gaat om mensen die reeds schuldig bevonden zijn.

"En wat heeft dit met IT Security te maken?"

Best wel veel. Het gaat om informatiesystemen op internet, met daarop privacy gevoelige informatie. Waarbij men goed moet kijken hoe men voorkomt dat deze informatie gaat rondzwerven, of online blijft staan wanneer daar geen functionele reden meer voor is.
30-11-2008, 15:37 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-04-2009, 21:58 door Anoniem
zeer benieuwd
28-04-2009, 09:12 door Night
Dit is eerder terug naar de middeleeuwen dan dat het een vooruitgang betekent

De schandpaal is terug en deze keer ben je er niet vanaf nadat je je straf hebt gehad. Voor eeuwig zul je bloeden voor elke misstap of jeugdzonde.


Ik heb even gekeken en inderdaad bij het eerste de beste voorbeeld was het raak: "Benzinedief Moergestel" opgelost sticker er over maak ik kon de oorspronkelijke foto van de verdachte nog gemakkelijk terugvinden. (alvast mijn excuus voor die meneer dat ik mensen mogelijk hierop attendeeer, maar bovenvangen.nl is de boosdoener niet ik)
28-04-2009, 09:50 door Anoniem
Justitie hanteert ook al niet bepaald strenge normen voordat het toestemming geeft foto's te plaatsen: laatst stond er tussen foto's van overvallers een foto van iemand wiens enige "misdaad" het was "verdacht" naar beveiligingscamera's te hebben gekeken.
28-04-2009, 11:04 door Preddie
ik denk dat ik maar even contact ga zoeken met een admin, met verzoek om dit bericht te verwijderen. Dit soort onzin slaat echt nergens op
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.