image

Mumbai gerelateerde malware en scams op komst?

zondag 30 november 2008, 10:41 door Redactie, 1 reacties

Net als bij alle andere grote gebeurtenissen zijn inmiddels ook tal van domeinnamen met betrekking tot de terreuraanval in Mumbai geregistreerd, mogelijk door internetoplichters en virusschrijvers. Het Internet Storm Center waarschuwt internetgebruikers dan ook op te letten, of het nu gaat om verzoeken tot donaties of malware gerelateerde activiteiten. Het installeren van video codecs om filmpjes te bekijken die in werkelijkheid een Trojaans paard zijn, is een van de meest voorkomende redenen waarom mensen besmet raken. "Zoals bij zoveel andere rampen, krijgt deze veel aandacht van de media, wat de deur opent voor mensen die van dit soort tragediën willen profiteren", aldus Pedro Bueno.

Bij de aanslagen in de grootste stad van India kwamen 195 mensen om het leven. Het Taj Mahal hotel waar de laatste gevechten plaatsvonden, was gewaarschuwd en had maatregelen genomen. Zo plaatste het hotel metaaldetectoren bij de ingang. Een aantal van de maatregelen werd kort voor de aanslagen afgezwakt. Daarnaast kwamen de aanvallers via de achteringang binnen.

Het massaal registreren van domeinen vond onder andere plaats bij de orkanen Gustav, Dean, Rita en Katrina. En ook de recente aardbevingen in China werden door virusschrijvers misbruikt.

Reacties (1)
30-11-2008, 19:26 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.