image

Twitter gaat links in privéberichten monitoren

woensdag 10 maart 2010, 16:24 door Redactie, 6 reacties

Twitter is een nieuwe dienst gestart om een einde aan spam en phishingaanvallen te maken, maar daarvoor worden wel links in privéberichten gemonitord. Veel gebruikers van de microbloggingdienst worden namelijk via deze "direct messages" slachtoffer van phishingaanvallen. Gebruikers klikken op de link en vullen vervolgens vaak hun inloggegevens in. "We kunnen deze scams alleen detecteren nadat de kwaadaardige links zijn verstuurd", zegt Del Harvey, hoofd van Twitter's Trust en Safety team.

Proxy
De nieuwe dienst, die als een soort proxy fungeert, moet phishing en andere misleidende aanvallen een grote slag toebrengen. Twitter zal namelijk alle doorgestuurde links op narigheid controleren en pas dan naar de gebruiker doorsturen. "Zelfs als een slechte link in een e-mail waarschuwing staat en iemand klikt erop, dan kunnen we die gebruiker nog steeds beschermen."

Aangezien de aanvallen voornamelijk via privéberichten en e-mail waarschuwingen over dit soort berichten plaatsvinden, heeft Twitter hier de aandacht op gericht. Volgens Harvey zullen gebruikers niet veel van de feature merken, omdat die achter de schermen werkt. "Maar het kan zijn dat je tot twt.tl afgekorte links in privéberichten tegenkomt."

Reacties (6)
11-03-2010, 08:47 door Anoniem
Frappant.. Dus onder het mom van "we gaan een zogenaamde groter kwaad proberen te voorkomen", wordt het "automatisch scannen" van prive-communicatie toegestaan. Toch vrij dubieus.

Het lijkt mij dat het probleem hier juist de slachtoffers zelf zijn -- die klik-grage mensen die op elke willkeurige link gaan klikken.

Serieus -- stuur alle gebruikers een link naar een "Verwijder mijn Twitter account" -- en doe alsof het spam is voor goedkope Viagra -- in een keer van de risico-groep af....
11-03-2010, 09:19 door Anoniem
...prive-communicatie....
Nou, ik zou Twitter nou niet onder 'prive'-communicatie schalen. Dat mensen het wel zo zien en zo gebruiken is hun eigen fout.
11-03-2010, 10:52 door Anoniem
Door Anoniem:
...prive-communicatie....
Nou, ik zou Twitter nou niet onder 'prive'-communicatie schalen. Dat mensen het wel zo zien en zo gebruiken is hun eigen fout.

net zo privé als msn/publieke jabber servers/e-mail gehost bij anderen/etc.
11-03-2010, 16:33 door RenePieters
Stel je voor dat dit gedaan wordt:
1 Automatisch, zonder menselijke tussenkomst of oog
2 Zonder opslag van data ter analyse tot de persoon herleidbaar

Dan zie de afweging tussen belang van privacy en de inbreuk daarop ten voordele van het scannen van de link uitvallen. Stel je eens voor dat dit een paar jaar geleden al was ingevoerd voor MSN. Wat zou dat een hoop besmettingen gescheeld hebben.
11-03-2010, 20:23 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-03-2010, 20:25 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.