image

Ziekenhuismedewerker verkocht informatie uit patiëntendossiers

woensdag 3 december 2008, 13:10 door Redactie, 4 reacties

Een Amerikaanse vrouw die voor het UCLA Medical Center werkte heeft bekend informatie uit de patiëntendossiers van bekendheden, zoals Britney Spears en Farrah Fawcett, aan de roddelpers te hebben doorgespeeld. De 49-jarige Lawanda Jackson hangt een gevangenisstraf van 10 jaar en een boete van 250.000 dollar boven het hoofd. Ze werkte 32 jaar als administratief medewerkster bij het ziekenhuis en gebruikte de afgelopen jaren haar wachtwoord om toegang tot de medische dossiers te krijgen.

De National Inquirer betaalde de vrouw tenminste 4600 dollar voor de informatie. Jackson nam vorig jaar zelf ontslag, nog voordat ze ontslagen kon worden. Het roddelblad loopt ook kans om te worden aangeklaagd, als de aanklager kan aantonen dat men bewust illegale informatie aankocht. Uit eerder onderzoek bleek dat werknemers van het UCLA vaker de medische dossiers van bekende patiënten ten onrechte inkeken. Bij elkaar waren 1041 patiënten hier de dupe van.

Reacties (4)
03-12-2008, 13:28 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-12-2008, 15:21 door Goeroeboeroe
Tja, daar kun je op wachten. Dat vind ik voor Nederland ook enigszins hoopgevend: het eerste wat op straat komt te liggen (hmmm, op Internet komt te staan?) zijn natuurlijk gegevens van Bekende Nederlanders. Waarna dat hele epd hopelijk als de bliksem beter opgezet gaat worden. Tot die tijd heb ik toch maar bezwaar gemaakt.
03-12-2008, 17:43 door Anoniem
Door IceyoungGelukkig kan ons dat eerdaags niet meer gebeuren met ons zwaar beveiligde EPD, zegt de regering en die weten het !!
Er kan dan wel op worden geaudit, dat kan nu niet.... maar je gegevens kunnen wel verkocht worden...
04-12-2008, 13:19 door Anoniem
Als het niet internet is waar het op te vinden is, dan verkoopt het personeel het wel door. Ik ben er op tegen dat zoiets aangelegd wordt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.