image

Russische maffia achter digitale bankoverval

maandag 15 maart 2010, 14:35 door Redactie, 6 reacties

De aanval op de Royal Bank of Scotland (RBS), waarbij hackers 6,5 miljoen euro In een periode van slechts 12 uur buitmaakten, is zeer waarschijnlijk het werk van de Russische maffia. Katvangers gebruikten gekloonde debitcards om bij meer dan 2.000 geldautomaten in 280 steden geld op te nemen, aldus de Sunday Mail. De Britse krant noemt het de grootste bankoverval in de geschiedenis van Schotland, die mogelijk met hulp van de Russische maffia is uitgevoerd. De 28-jarige bendeleider Viktor Pleshchuk werd na onderzoek door de FBI in Sint Petersburg gearresteerd. De opsporingsdienst is zeker dat de georganiseerde misdaad bij de operatie betrokken was.

Plot
Het plot werd bedacht door de 28-jarige Oleg Covelin, die een lek in het banksysteem ontdekte. Hij benaderde Pleshchuk en een andere hacker voor het uitvoeren van de bankoverval. Het trio hackte het banksysteem en kloonde 44 debitcards. Vervolgens werd de limiet van elke kaart verhoogd, voordat die onder een netwerk van katvangers werd verspreid. De katvangers sloegen rond middernacht Amerikaanse tijd toe en maakten ruim 6,5 miljoen euro buit. Elke katvanger mocht zo'n dertig tot vijftig procent van het bedrag houden. Na de aanval werden de gebruikte kaarten uitgeschakeld en het elektronische bewijsmateriaal vernietigd.

Voormalig hacker Kevin Mitnick spreekt van een goed gecoördineerde aanval. "Deze gasten hackten RBS WorldPay, namen hun servers over en reverse engineerden de encryptie zodat ze de pincode van de debitcards kregen." De aanval vond plaats in november 2008, op het hoogtepunt van de financiële crisis. Klanten van wie de debitcard werd gekloond zijn een rechtszaak tegen de bank begonnen.

Reacties (6)
15-03-2010, 15:34 door Eerde
...en reverse engineerden de encryptie zodat ze de pincode van de debitcards kregen.
Zou het ?
15-03-2010, 18:13 door spatieman
slechte encrypty van de software dus....
ik ga effe de grootse USA bank overvallen vanuit mijn lui stoel.

oh, voor ik het vergeet.
NSA,CIA,FBI, MI5 CDA nee dit moeten jullie maar als sarcasme lezen, want ik weet dat jullie van jullie furher mee lezen.
15-03-2010, 18:21 door yaffle
ECHELON baby!
15-03-2010, 19:31 door Anoniem
hehehe spatieman
CDA er bij zetten
Gezien de belachelijk standpunten die ze verdedigen kun je wel eens gelijk hebben

deze groep is nu hard bezig om nederland te laten voelen dat we de verlenging van de missie in Afganistan hebben gewijgerd

Laten we de nederlandse tak met de komen verkiezingen maar eens onthoofden(figuurlijk) (ook ik meld het er maar bij want ook ik ben bang verkeerd begrepen te worden door de door spatieman genoemde groep)
16-03-2010, 11:32 door Anoniem
vergeet niet dat de Sunday Mail een tabloid is. veel verhalen worden flink opgeblazen.
04-06-2010, 13:39 door Anoniem
Door Eerde:
...en reverse engineerden de encryptie zodat ze de pincode van de debitcards kregen.
Zou het ?

dit is kinder spel nl is the place to by 10 m op een uur
nederland is gemakkellijksteer land ter wereld

overal internet rekeningen is the paradis hierzo
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.