image

60% virtuele servers onveiliger dan fysieke servers

maandag 15 maart 2010, 13:07 door Redactie, 5 reacties

Zestig procent van de virtuele servers is in 2012 onveiliger dan de fysieke servers die ze vervangen, zo waarschuwt onderzoeksbureau Gartner. Hoewel dit percentage in 2015 naar dertig procent daalt, wordt beveiliging bij het ontwerp van veel virtualisatieprojecten niet betrokken. "Virtualisatie is niet inherent onveilig", zegt Gartner vice president Neil MacDonald. "De meeste gevirtualiseerde workloads worden onveilig uitgerold." De oorzaak ligt in de "onvolwassenheid" van tools, processen en beperkte training voor personeel, resellers en consultants.

Het onderzoeksbureau bracht verschillende risico's voor virtualisatieprojecten in kaart. De eerste is dat informatiebeveiliging niet vanaf het eerste begin betrokken is. Het tweede probleem is dat een succesvolle aanval op de virtualisatielaag aanvallers toegang tot alle gehoste workloads geeft. Bedrijven moeten volgens Gartner deze laag dan ook als het belangrijkste x86 platform zien en zo dun mogelijk houden. Een ander risico is het gebrek aan zichtbaarheid en controle op interne virtuele netwerken voor VM-to-VM communicatie. Controle die ook ontbreekt bij de Hypervisor/VMM-laag.

Verder worden bedrijven gewaarschuwd dat workloads met verschillende "trust levels" op één fysieke server worden geconsolideerd, zonder voldoende scheiding. Gebruikers kunnen daardoor gegevens benaderen waar ze eigenlijk geen toegang toe horen te hebben.

Reacties (5)
15-03-2010, 18:23 door spatieman
Een Vserver is toch een machine die in een Vmware omgeving of zo draait?
waarom zouden ze die niet het zelfde installeren en beveiligen als de hoofdserver zelf ?
15-03-2010, 19:33 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-03-2010, 08:40 door Anoniem
Dat heet visie ;)
16-03-2010, 18:33 door SirDice
Door spatieman: Een Vserver is toch een machine die in een Vmware omgeving of zo draait?
waarom zouden ze die niet het zelfde installeren en beveiligen als de hoofdserver zelf ?
Het gaat niet zo zeer om de manier waarop het OS is geinstalleerd en geconfigureerd. Het ging er meer om dat er ook wel eens bugs zijn waardoor je uit de virtuele omgeving zou kunnen breken. Dergelijke bugs zijn natuurlijk erg interessant :)
03-06-2010, 01:45 door Eerde
Kan die man ook ff de beurskoersen van 2012 doorgeven ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.