Privacy - Wat niemand over je mag weten

AIVD gebruikt Google Analytics op wervingssite?

05-12-2008, 13:09 door Anoniem, 14 reacties
Kent u <a href="http://www.the-ict-job.nl/ " target="_blank">http://www.the-ict-job.nl/</a> al? Dat is sinds enige tijd een wervingssite van de AIVD. Heel leuk bedacht, maar tot mijn grote verbazing maakt deze site gebruik van Google Analytics. Oftewel, op de site waar de AIVD mensen allerlei security issues laat uitzoeken om te kijken of ze geschikt zijn voor het werken bij de AIVD, geeft de AIVD zelf alle gegevens van die bezoekers door aan Google Analytics / Amerika (?)...

En dan zie je ook nog eens "Wij wijzen er met nadruk op, dat het niet verstandig is om met anderen te spreken over je sollicitatie bij de AIVD. Het kan de sollicitatieprocedure en je eventuele loopbaan bij de AIVD schaden. Bovendien kan het je veiligheid in gevaar brengen!" staan als je een vacature openklikt.

Interessant niet? Zou de AIVD er zelf wel naar hebben gekeken of is het een "paarse-broeken" site?
Reacties (14)
05-12-2008, 13:38 door Anoniem
wat een sukkels, zal wel weer geoutsourced zijn....
05-12-2008, 13:56 door Anoniem
........ehm ik zie in de "source" zo geen verwijzing naar Google Analytics staan???????

Nee hoor, ik maak maar een grapje en Google Analytics staat helemaal bovenaan in mij AddBlocker dus veel zullen ze niet registreren van mijn bezoek zo juist. Moeten ze toch het logbestand napluizen voor mijn IP en de rest aan gegevens van mijn PC.

Marcel
05-12-2008, 14:20 door Anoniem
Hoe voeg je die Google Analytics toe aan je Adblocker (neem aan dat je adblock plus bedoeld) Marcel?
05-12-2008, 14:32 door Anoniem
Ach, ik heb de politie vanaf hun eigen domeinen zien werven met teksten in de vorm van "u werkt met ons tegen terrorisme", "heeft net als ons gevoel voor veiligheid", "uw werkt met de meest geavanceerde beveiliging toepassingen". Om dan vervolgens op te merken dat alle persoonlijke info die je als sollicitant moet opgeven onbeveiligd over het internet gaat naar een externe HR partij. Er werken bij de overheid een stel kleuters niet te kort. En dat bedoel ik dan in de zin dat ze daar domweg geen oog hebben voor veiligheid danwel dat men er niet voor zorgt dat daar controle op is. Het beheersen van risico laat flink te wensen over is mijn persoonlijke mening.
05-12-2008, 15:07 door Anoniem
Waarom is de site niet https ?
05-12-2008, 15:54 door Bitwiper
Er zijn maar heel weinig sites waarbij ik geen Allow google-analytics.com (en daaronder Temporarily allow google-analytics.com) in m'n NoScript menu zie staan. Misschien is het wel bewust gedaan door de AIVD?
05-12-2008, 15:55 door Anoniem
Door AnoniemHoe voeg je die Google Analytics toe aan je Adblocker (neem aan dat je adblock plus bedoeld) Marcel?

Inderdaad Adblocker en je kunt het ook op deze pagina doen want op deze pagina zit ook Google-Analytics mee te kijken.

Klik rechts op je ABP icoon en kies voor "Blokkeerbare onderdelen openen", je krijgt een overzicht en daarin klik je weer rechts op regel die je wil blokkeren en kies voor "Blokkeer dit onderdeel". Toepassen en OK klikken en als controle herlaad je de pagina en door het zelfd als hierboven en je zult zien dat de regel nu rood van kleur is.

Marcel
05-12-2008, 19:51 door Anoniem
ze hebben in ieder geval een originele wijze van sollicitaties aanbieden en werving :P
de meeste fouten die er btw instaan zijn typfouten, en daarvoor hebben ze veel meer aan een goede spellingscontrole, of een cursus nederlands ;)
05-12-2008, 22:40 door Anoniem
is toch niet raar dat ze netjes aan bigger-brother rapporteren als provincie afgevaardigden.......
06-12-2008, 14:11 door Anoniem
Via hosts blocken is ook leuk


http://www.veign.com/blog/2007/01/how-to-block-yourself-from-google.html
06-12-2008, 23:51 door Regenpak
Ik wil ook weleens weten wat er mis is met Gnash, of waarom ik per se flash versie 9 nodig zou moeten hebben om deze site te bekijken. Sukkels indeed. En ja, ook bij mij komt NoScript met of ik google-analytics.com wil allowen. Dachut nie...
08-12-2008, 16:10 door Anoniem
Door AnoniemVia hosts blocken is ook leuk


http://www.veign.com/blog/2007/01/how-to-block-yourself-from-google.html

En de bovenstaande pagina wordt je bezoek wel eerst ge-logged door Google-Analytics dat je dit gelezen hebt........er is letterlijk geen ontsnappen aan.

Marcel
09-07-2009, 18:38 door RemonDePemon
Beetje makkelijk om weer tegen dit soort overheidsinstanties aan te gaan schoppen, erg sneu.

Je kunt je toch wel voorstellen dat het beter is dat niemand weet dat je daar wil werken of al werkt? Je bent daar bezig met staatgeheimen en het opsporen van serieus boeventuig. Beetje jammer als die mensen dat te weten komen waardoor jou vrouw en kinderen straks meegenomen worden en jij onder druk gezet word. Simpele manier om aan informatie te komen die voor boeventuig en terroristen waardevol is.....

Ik vind het volkomen normaal dat ze dat erin zetten.... Google Analytics lijkt me een manier om alvast te kijken wat voor een mensen op de advertenties reageren.... ook niet vreemd dus.
08-02-2012, 17:20 door 0101
Door Anoniem: Hoe voeg je die Google Analytics toe aan je Adblocker (neem aan dat je adblock plus bedoeld) Marcel?
||google-analytics.com^$third-party

Edit: Woeps, per ongeluk gereageerd op een oud topic, sorry.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.