image

Eindelijk automatische update voor Opera

maandag 8 december 2008, 12:50 door Redactie, 2 reacties

Dit weekend verscheen de Alpha versie van Opera 10, die naast tal van nieuwe features gebruikers ook de mogelijkheid biedt om eenvoudig nieuwe versies te installeren. In tegenstelling tot Firefox beschikte de Noorse browser niet over een automatische update functie, volgens beveiligers een groot gemis. Tenslotte bepaalt dit in grote mate of gebruikers hun software updaten of niet. Veel van de "nieuwe features" zijn echter al lang in andere browsers te vinden, aldus "Jbrown" van SecuriTeam.

Ondanks het feit dat de nieuwste versie van de browser de Acid3 test met een perfecte score wist te halen en claimt 30% sneller te zijn, moeten gebruikers geen security wonderen van de vernieuwde Opera Presto engine verwachten. "Is er meer security in Opera aangebracht? Misschien. Is Opera vanaf de grond af aan opgebouwd met beveiliging in het achterhoofd? Zeker niet", waarschuwt Jbrown. Hij adviseert gebruikers dan ook om de exploit / advisory feeds voor de onvermijdelijke updates in de gaten te houden. Opera wist in november het grootst marktaandeel ooit te veroveren, 2,3% om precies te zijn.

Reacties (2)
08-12-2008, 14:33 door Eerde
Ik heb Opera 10.0 eens een spin gegeven gisteren en het werkt allemaal prima, zeker snel !
08-12-2008, 19:14 door Anoniem
Die browser statistieken kloppen niet helemaal, dat is van een site met html/css/javascript tutorials. Daar worden alternatieve browsers (dan IE) natuurlijk een stuk meer gebruikt. Zou wel grappig zijn, dan zou IE minder dan de helft van de markt in handen hebben. Ook heeft Linux opeens 4%!
Lol
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.