image

Spywareverspreider gered door spionerende ouders

maandag 8 december 2008, 16:50 door Redactie, 4 reacties

Een aanbieder van commerciële spyware mag voorlopig doorgaan met het verkopen van de software, omdat ouders die nodig hebben om hun kinderen te bespioneren. In november vroeg de Amerikaanse Federal Trade Commission of de rechter de verkoop van Remote Spy wilde verbieden. De spyware is aan een legitiem bestand te koppelen. Als het slachtoffer het bestand opent, slaat Remote Spy alle toetsaanslagen op en maakt screenshots van alle bezochte websites. De opslagen informatie wordt vervolgens naar een website gestuurd, waar gebruikers kunnen inloggen om de informatie te bekijken.

De rechter negeerde het verzoek van de FTC na de gezworen verklaringen van ouders en werkgevers die de software gebruiken om de activiteiten van kinderen en personeel te monitoren. "De FTC beschuldigt dat onze software illegaal is, omdat iemand het kan misbruiken", aldus de CEO van CyberSpy, het bedrijf dat Remote Spy ontwikkelde. "Computer monitoring is net als alle andere surveillance technologie: Verrekijkers, verborgen camera's en directionele microfoons zijn niet inherent illegaal, maar mensen kunnen ze gebruiken om de wet te overtreden."

Reacties (4)
08-12-2008, 17:10 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-12-2008, 10:15 door spatieman
snel google dan maar verbieden...
die kijkt immers ook in iedereens tuin, en mischien wel door de raampjes mee naar binnen.
09-12-2008, 13:33 door Anoniem
De spyware is aan een legitiem bestand te koppelen.

Zit hier niet het probleem. Dit valt onder computer vredebreuk. Als het een programma is die je zelf op je computer installeert en bijhoud wat je doet dan is er geen probleem.
Maar nu kan je elke willekeurige computer monitoren en dat mag niet.
09-12-2008, 15:20 door Anoniem
heb je als ouder het recht om je kinderen te bespioneren? ik vraag het mij af...

en om even terug te komen op die atoombom, het is toch vreemd dat we andere landen dan wel verbieden ze "als bijzettafeltje" te gebruiken, of om de technologie zelfs maar te bezitten...

dus om maar even een stelling te doen, het is wel toegestaan zolang de regering het er mee eens bent (geheime dienst die burgers bespioneerd) maar het mag niet zolang diezelfde regering het er niet mee eens is? (burgers die hun regering in de gaten willen houden)
"zolang wij die bom hebben mag het, maar ach en wee als iemand anders hetzelfde heeft"
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.