image

Justitie mist kennis voor bestrijding cybercrime

dinsdag 9 december 2008, 12:49 door Redactie, 9 reacties

Zowel politiek als politie falen in de aanpak van cybercrime en de wereldwijde recessie is een buitenkans voor cybercriminelen, dat is de conclusie van McAfee's Virtual Criminology Report. Door de crisis en angst voor terreur verdwijnt computercriminaliteit onderaan de lijstjes, terwijl de crisis juist een klimaat van angst en ongerustheid schept waar cybercriminelen van profiteren. Volgens de beveiliger kan cybercrime zelfs het economisch herstel negatief beïnvloeden. Daarom moeten overheden beter samenwerken en een hogere prioriteit aan bestrijding geven, iets wat nu niet zou gebeuren.

Een bijkomend probleem is dat zowel politie als rechters de noodzakelijke kennis missen en niet goed getraind zijn. Het gaat dan onder andere om het verzamelen en analyseren van digitaal bewijsmateriaal. "Er is meer training en middelen voor cybercops, aanklagers en rechters nodig." Overheden zouden daarnaast wetgeving moeten instellen die gehackte bedrijven verplicht dit te melden.

Aansprakelijk
Onveilige software is deels voor alle ellende verantwoordelijk en daarom moeten bedrijven die dit soort programma's ontwikkelen worden aangepakt. McAfee stelt voor om software ontwikkelaars deels aansprakelijk te stellen als ze geen "best security practices" bij de ontwikkeling en uitvoer volgen. "We kunnen de stroom van malware niet stoppen totdat besturingssystemen en andere belangrijke applicaties, met name browsers en e-mailclients, een stuk veiliger zijn." Overheidsinstanties kunnen hierbij het goede voorbeeld geven. Door veilige software bij hun leveranciers af te dwingen, zullen uiteindelijk ook consumenten over veiligere software beschikken.

Reacties (9)
09-12-2008, 13:13 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-12-2008, 14:54 door Eerde
Ach ik heb de hoop opgegeven toen onze PM (Kok) met een muis door het luchtledige zat te zwaaien in de hoop dat er 'iets' zou gebeuren op het apparaat.... maar een mening over het reguleren van het Internet had hij wel.
Grapjassen !
09-12-2008, 14:56 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-12-2008, 15:25 door Eerde
Ik denk dat hij meer om zijn "kwartje" herinnert zal worden en natuurlijk voor zijn zelfverrijking middels div goed betaalde commissariaten waar hij toch altijd zo tegen was. De hypocriet !
09-12-2008, 15:36 door Anoniem
"Ik denk dat hij meer om zijn "kwartje" herinnert zal worden en natuurlijk voor zijn zelfverrijking middels div goed betaalde commissariaten waar hij toch altijd zo tegen was. De hypocriet !"

Eeuwig gezeur over dat kwartje. Het domste was dat hij zijn naam daaraan koppelde, en daardoor gebruiken andere partijen dat altijd weer in de verkiezingen. Feit is echter dat dat kwartje al 14 jaar geleden is 'teruggegeven', zie :
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kwartje_van_Kok#Teruggave
09-12-2008, 15:51 door prikkebeen
Door Iceyoung
Door EerdeAch ik heb de hoop opgegeven toen onze PM (Kok) met een muis door het luchtledige zat te zwaaien in de hoop dat er 'iets' zou gebeuren op het apparaat.... maar een mening over het reguleren van het Internet had hij wel.
Grapjassen !

Die was goed, hè
Dat zal ie tot zijn dood en ver daarna nog mee moeten dragen.
Briljante zet !!

Nou, ik vond het een visionair hoor. Kijk naar de hedendaagse Nintendo Wii. Da's me toch een gezwaai zeg. Inderdaad, een briljant man.
09-12-2008, 16:21 door Anoniem
Ik vind dit weer typisch een geval van marketingstrategie van een vendor. De vraag is hoe ze aan deze stelling komen. De overheid onderneemt zeker stappen ten aanzien van cybercrime en te stellen dat het onderaan de lijst staat is niet correct. Het is makkelijk om altijd de overheid aan te wijzen maar juist ook bedrijven hebben zelf de verantwoordelijkheid om beveiligingseisen te stellen en te controleren of daar aan wordt voldaan. Het draait daarbij om de vraag "are you in control". Regelgeving moet door mensen worden opgesteld en uitgevoerd. Dit is altijd een risicofactor en eigenlijk daar waar mogelijk moeten meer proactieve technische maatregelen worden genomen.
09-12-2008, 21:09 door Anoniem
Ach ik wil niet veel zeggen maar ze zijn de term cybercriminaliteit nog ah definieren.

En daarbij worden die gasten zo slecht betaald dat niemand de moeite neemt om daar te gaan werken.


Dit gebrek aan kennis zal dus gecompenseerd moeten worden 3x raden hoe ze dat doen...
09-12-2008, 22:59 door spatieman
een boete uitdelen ,en geld inkaseren gaat altijd voor boven alles.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.