image

Malware is massavernietigingswapen

donderdag 11 december 2008, 11:39 door Redactie, 12 reacties

Cyberaanvallen vormen een serieuze bedreiging voor alle landen en vereisen daarom een grondige aanpak, zo stelt een Amerikaans adviesorgaan. Cyberoorlog is ook nog eens een asymmetrische oorlog, waarbij de VS meer te verliezen hebben dan hun tegenstanders. Daarnaast is het voor slachtoffers vaak lastig om de identiteit van de dader te achterhalen. Een deel van alle ellende wordt volgens het Hoover Instituut door malware veroorzaakt. Het noemt wormen, Trojaanse paarden en botnets dan ook "elektronische massavernietigingswapens" (ewmds).

"Hoewel men hoopt dat ewmds nooit iemand het leven kosten, zoals andere massavernietigingswapens (nucleair, chemisch, biologisch) wel doen. Hebben ze nog steeds de potentie om levens en complete economieën te vernietigen." De auteurs van het rapport vragen het Congres om wetgeving die het makkelijker maakt om botnetbeheerders en spammers op te sporen. Ook willen ze dat domeinregistrars hun klanten verplichten om correcte informatie bij registratie van een domein op te geven. Mocht de politiek de bevindingen in de wind slaan, dan zijn de gevolgen niet te overzien. "Een PC kan de mobiele communicatie in een stad ontregelen, een botnet kan hetzelfde voor de hele VS doen."

Reacties (12)
11-12-2008, 14:08 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-12-2008, 15:51 door prikkebeen
Door IceyoungDan kunnen we maar beter hopen dat die Malware niet uit Nederland komt.
Voor dat je het weet rijden de Hummers door de straten.
Bush moet nog even en je weet wat hij doet bij landen die verdacht worden van Massa Vernietigingswapens.

Ja, en onder het mom van 'The War On Cybercrime' kan hij in eigen land zomaar Martial Law afkondigen en de heleboel finaal dichtspijkeren.
Ik denk dat overheden dit gaan misbruiken om het hele internet aan banden te leggen naar de zin van o.a. de multimedia bonzen.
11-12-2008, 16:02 door Anoniem
Door prikkebeen
Door IceyoungDan kunnen we maar beter hopen dat die Malware niet uit Nederland komt.
Voor dat je het weet rijden de Hummers door de straten.
Bush moet nog even en je weet wat hij doet bij landen die verdacht worden van Massa Vernietigingswapens.

Ja, en onder het mom van 'The War On Cybercrime' kan hij in eigen land zomaar Martial Law afkondigen en de heleboel finaal dichtspijkeren.
Ik denk dat overheden dit gaan misbruiken om het hele internet aan banden te leggen naar de zin van o.a. de multimedia bonzen.

Tsja, daar zijn 'ze' allang mee bezig .... als ze dan gelijk, hamer en spijkers als folter werktuigen registreren zijn we dr helemaal !
11-12-2008, 17:19 door spatieman
laten we voorop stellen, dat Obama, niet 100x erger is als bush...
11-12-2008, 17:30 door prikkebeen
Door spatiemanlaten we voorop stellen, dat Obama, niet 100x erger is als bush...

Laten we het hopen, maar ik denk dat het uiteindlijk niet zo heel veel uitmaakt welke 'puppet' aan de touwtjes hangt van het bedrijfsleven.
Elke waarde onder de 100 is mooi meegenomen natuurlijk.
11-12-2008, 18:03 door Anoniem
Ik zie persoonlijk niet in waarom zoveel goeden moeten lijden onder een paar slechterikken om het zomaar even kinderlijk uit te drukken.

Je laat toch ook geen hele basis school nablijven omdat er een paar vervelend bezig zijn?

Een hele samenleving die in de tang wordt genomen door een paar idioten? Wie zijn de bad guys op het eind? Economisch gezien is de schade dan hetzelfde. En de bad guys lachen als laatste.

Ik zie het als een brevet van onvermogen.
11-12-2008, 22:06 door Anoniem
Waarbij Joe Biden, de aankomende vice-president onder Obama, een track record heeft dat aangeeft dat hij behoorlijk naar de pijpen van de auteursrechtenmaffia danst. Wat dat betreft zijn er nog wel strenge wetten te verwachten.
11-12-2008, 22:45 door Regenpak
Wat een domme metafoor. Als je een WMD op je pet krijgt ben je dood. Als je met je domme kop malware op je Windows PC installeert ben je je digitale foto's en je illegale mp3z kwijt, maar je PC doet het nog wel gewoon. Of hij zegt in ieder geval nog "piep" als je hem aanzet.
11-12-2008, 23:50 door Anoniem
malware???????

de baarmoeder is een massavernietigingswapen!
12-12-2008, 07:59 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-12-2008, 16:54 door Anoniem
De politiek weet gelukkig wel hoe ze met bedreigingen en gevaren moeten omgaan: verbieden!
Verbieden helpt, zoals bijvoorbeeld met paddo's. Want volgens minister Ab Klink zullen paddo's niet de illegaliteit in gaan.
Met een paddo-verbod zijn er dus geen legale paddo's meer en ook geen illegale. Oftewel: probleem opgelost! Zo makkelijk lossen mensen met gristelijke oogkleppen alle wereldse problemen op.
En zo zal het ook gaan met malware, hackers en andere cyber-crime.
Malware zal verboden worden. Het hosten van malware zal verboden worden. Tools om malware te maken, zoals MetaSploit, zullen verboden worden. Zoekresultaten naar malware en malware-tools zullen net als kinderporno weggefilterd worden. Een heleboel hack-tools zijn open source. Open Source hack-tools zullen verboden worden.
Dankzij het Electronisch Kind Dossier kan de overheid potentiele malware-schrijvers pro-actief isoleren en in speciale instellingen 'repareren', zodat zij later toch een goede kans krijgen in de maatschappij.
Ik voorspel u dat deze maatregelen voor 2015 van kracht zijn. Hallelujah!
14-12-2008, 15:26 door Anoniem
Tsja, al die Weapons of Mass Deception....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.