image

McCain verkoopt Blackberry met campagne gegevens

zondag 14 december 2008, 10:45 door Redactie, 3 reacties

Voor slechts twintig dollar heeft een journalist een Blackberry van McCain's campagneteam weten te bemachtigen, het apparaat stond nog vol vertrouwelijke gegevens. Op de smartphone stonden vijftig telefoonnummers van mensen die bij de McCain-Palin campagne betrokken waren, alsmede honderden e-mails van begin september tot net na het einde van de verkiezingen. De Blackberry bleek van “Citizens for McCain” te zijn, een groep democraten die de Republikein steunde. De e-mails bevatte veel informatie over hoe dit soort grassroots organisaties werken.

De meeste telefoonnummers waren privé nummers van campagneleiders, politici, lobbyisten en journalisten. Volgens het campagneteam gaat het om een fout en had alle informatie verwijderd moeten zijn. De Fox journalist die de Blackberry bemachtigde belde een aantal mensen wiens nummer vermeld stond. De meesten waren hier niet zo blij mee: "Ze had die spullen moeten verwijderen. Gegeven de manier waarop deze campagne gevoerd is, is dit niet echt een verrassing."

Reacties (3)
14-12-2008, 17:23 door Anoniem
"Ze had die spullen moeten verwijderen. Gegeven de manier waarop deze campagne gevoerd is, is dit niet echt een verrassing."
Ergens heb ik het vermoeden dat deze reacties anders zouden zijn geweest als McCain wel had gewonnen.... Waarom in dat vermoeden heb? Anders deden de deelnemers kennelijk mee zonder te weten waar ze zich mee inlieten en daar valt bij winst natuurlijk geen kwaad woord over te zeggen als ze die deelname zo al een goede keuze vonden. Of ze wisten wel aan wat voor organisatie ze deelnamen, maar willen ze zich niet associëren met de negatieve gevolgen.
15-12-2008, 10:29 door Anoniem
Het is mcCain niet, maar het campagneteam wat de fout is in gegaan..
15-12-2008, 12:04 door Anoniem
Vrij misleidende kop. "McCain verkoopt Blackberry met campagne gegevens". Lees ik in het artikel "De Blackberry bleek van “Citizens for McCain” te zijn, een groep democraten die de Republikein steunde." Wat is het nu?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.