image

Telecombedrijven bestraft wegens voicemail spoofing

dinsdag 16 december 2008, 13:07 door Redactie, 2 reacties

Een Amerikaans bedrijf dat klanten toegang tot de voicemails van anderen gaf is beboet, alsmede telecomgiganten AT&T en T-Mobile, omdat zij beweerden dat hun systemen niet kwetsbaar voor de aanval waren. Via Spoofcard is het mogelijk om het telefoonnummer van iemand anders te gebruiken en zo zijn voicemails te benaderen. Een tiener gebruikte vorig jaar de dienst om een SWAT-team op een echtpaar af te sturen.

De software is in bijna alle Amerikaanse staten toegestaan, maar niet in Californië. Onderzoekers daar ontdekten verder dat de systemen die de twee telecomgiganten gebruiken helemaal geen bescherming tegen dit soort fraude biedt, terwijl ze beweren van wel. En dat kan volgens de openbare aanklager gevaarlijke gevolgen hebben.

"Het hacken van voicemail maakt het mogelijk om berichten aan te passen of verwijderen. Belangrijke informatie kan verloren gaan en men kan valse informatie toevoegen. Stel je de chaos eens voor die dit kan aanrichten." Spoofcard aanbieder TelTech ging akkoord met een boete van 33.000 dollar. AT&T betaalde 59.000 dollar en T-Mobile kwam met de helft hiervan weg.

Reacties (2)
16-12-2008, 18:20 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-01-2009, 11:37 door Anoniem
En weten we zeker dat de voicemailsystemen van de nederlandse providers veilig zijn ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.