image

Politie verscherpt cameratoezicht op A28

vrijdag 19 december 2008, 09:56 door Redactie, 17 reacties

Inbrekers die van plan zijn om de komende tijd via de A28 te reizen zijn gewaarschuwd, de politie zal het cameratoezicht op de snelweg verscherpen. Eerder werden alle kentekens al op de A28 en A50 rondom Zwolle geregistreerd, nu gaat het dat ook doen in Groningen en Drenthe. Met de camera's wil de lange arm van de wet het "mobiel banditisme" aanpakken.

"Het gaat om overvallers of inbrekers, die in verschillende plaatsen en op wisselende tijdstippen toeslaan. Na hun misdaad gaan ze er snel in hun auto vandoor om het ergens anders weer te doen. Met camera's boven de snelwegen krijgen we deze mensen in beeld en kunnen we ze hopelijk snel in de kraag vatten", aldus woordvoerder Wim Dierkx.

Reacties (17)
19-12-2008, 10:24 door Anoniem
Allemaal leuk en aardig, maar wat zijn de resultaten van de huidige monitoring actie? Zijn die zo verschrikkelijk laag dat we dan maar meer gaan monitoren om het succespercentage hopelijk wat op te schroeven? Of kunnen die gegevens niet openbaar worden gemaakt? Graag zie ik ook waar precies de percentages van "mobiel banditisme" hoger liggen: in Amsterdam en omstreken, of in Groningen en omstreken.
19-12-2008, 10:25 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-12-2008, 10:29 door Lamaar
Ook hier is Big Brother steeds meer aanwezig. Het gaat nu alleen nog om auto's. Waarom eigenlijk? Geldt privacy niet voor de automobilist? Nog even en iedereen krijgt een chip waarmee hij overal in de gaten kan worden gehouden.
19-12-2008, 10:34 door Warrior of the Wasteland
En als de 'boeven' weten dat de A28 verscherpt gefilmd wordt, dan mijden ze toch de snelweg? Ik neem aan dat elke boef die iets planned ook wel op de hoogte is van deze verscherpte controle... Want het wordt niet alleen op Security.nl gemeld...
Zinloos voor de bescherming van het 'normale' volk en gewoon een actie van de politie om te 'oefenen' met verscherpte controles, kunnen ze hun mensen vast trainen en de software verfijnen.
19-12-2008, 10:40 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-12-2008, 11:01 door Anoniem
Door Iceyoung
Door LamaarOok hier is Big Brother steeds meer aanwezig. Het gaat nu alleen nog om auto's. Waarom eigenlijk? Geldt privacy niet voor de automobilist? Nog even en iedereen krijgt een chip waarmee hij overal in de gaten kan worden gehouden.

Is er al onder de geheime code naam GSM
mondje dicht hoor

LOL, Die ouwe troll van een Lamaar heeft daar vast geen bezwaar tegen, zolang het maar MS is.... ;)
19-12-2008, 11:09 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-12-2008, 11:09 door Anoniem
Door LamaarOok hier is Big Brother steeds meer aanwezig. Het gaat nu alleen nog om auto's. Waarom eigenlijk? Geldt privacy niet voor de automobilist? Nog even en iedereen krijgt een chip waarmee hij overal in de gaten kan worden gehouden.

Dat is heel goed gezien. We zijn nu al bezig met een systeem die straks in elke auto wordt geplaatst. Hierbij is elke auto van minuut tot minuut te volgen. Verdachte bewegingen worden gelijk op gemerkt. Dit komt oa de verkeers veiligheid ten goede. Met dit systeem kunnen we bv spook rijders detecteren, 5 minuten voor ze de verkeerde rijbaan op rijden. Dit komt door de slimme beweging algoritme die in het systeem zit. Hard rijden hoort helemaal tot het verleden waarschijnlijk wordt het systeem uit gevoerd met een begrenzer of worden boetes automatisch aan gemaakt na het aantal kilometers te hard en tijdsduur van overtreding. Natuurlijk is er nog meer mogelijk en is het een kwestie van tijd en wetswijzigingen . Uiteraard voor uw veiligheid en het oplossen van het file probleem.
En als je niks te vrezen hebt heb je ook niks te verbergen.
19-12-2008, 11:11 door Anoniem
Door Iceyoungen die bandieten hebben natuurlijk geen gestolen auto's of valse kentekens want dat is verboden bij de wet.

Wat maakt dat nou weer uit? Ze gaan echt niet direct na een overval naar de dichtsbijzijnde garage om de kentekens te vervangen. Het gaat erom dat die criminelen snel gevat worden, dan maakt het toch niet uit of ze in een rode of een blauwe auto rijden? Of het een gestolen of een eigen auto is?

Door Warrior of the WastelandEn als de 'boeven' weten dat de A28 verscherpt gefilmd wordt, dan mijden ze toch de snelweg? Ik neem aan dat elke boef die iets planned ook wel op de hoogte is van deze verscherpte controle... .
Dan wordt het deze 'boeven' dus al moeilijker gemaakt.. De snelste manier om in de menigte te verdwijnen is door de snelweg te pakken. Als deze weg afvalt, wordt het dus een stuk(je) moeilijker..
19-12-2008, 11:39 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-12-2008, 11:43 door Warrior of the Wasteland
.....
Dan wordt het deze 'boeven' dus al moeilijker gemaakt.. De snelste manier om in de menigte te verdwijnen is door de snelweg te pakken. Als deze weg afvalt, wordt het dus een stuk(je) moeilijker..Heb jij wel eens op de A28 en A50 gereden? Daar is geen menigte, daar is amper drukte en boeven werken vooral 's nachts als de wegen heel stil zijn... Verder kan 's avonds niemand het verschil zien tussen een blauwe en rode auto als hij verlicht wordt door gas-ontladingslampen (die gele) die langs de snelweg staan. En als de lampen niet branden is het donker en zie je het verschil ook niet ....
19-12-2008, 13:09 door Anoniem
@ Iceyoung :

"en die bandieten hebben natuurlijk geen gestolen auto's of valse kentekens want dat is verboden bij de wet."

Als een gestolen auto danwel een auto met valse kentekenplaten bij een inbraak wordt gezien, en deze zelfde auto rijdt 2 uur later in een andere plaats rond, is controle dan overbodig vanwege de diefstal of valse kentekenplaat ? Of zou men de daders dan toch daarmee kunnen pakken ? Verder ga je er geheel aan voorbij dat er ook genoeg criminelen zijn die in een eigen auto rondrijden.

"En als de 'boeven' weten dat de A28 verscherpt gefilmd wordt, dan mijden ze toch de snelweg? Ik neem aan dat elke boef die iets planned ook wel op de hoogte is van deze verscherpte controle... .

Ik denk dat jij de informatiepositie van de gemiddelde crimineel zwaar overschat. Daarnaast zal een deel dat misschien doen; een ander deel zal gewoon alsnog de A28 nemen.

"Allemaal leuk en aardig, maar wat zijn de resultaten van de huidige monitoring actie? Zijn die zo verschrikkelijk laag dat we dan maar meer gaan monitoren om het succespercentage hopelijk wat op te schroeven? "

Goede vraag, want waarschijnlijk gebruikt men dit gewoon als excuus. Daarnaast is het ook wel frappant dat men de afgelopen twee maanden bij grote controles steeds spreekt over bestuurders die met 'inbrekersgereedschap' werden aangetroffen. Is dat toeval, en waren het daadwerkelijk inbrekers ?

"Ook hier is Big Brother steeds meer aanwezig. Het gaat nu alleen nog om auto's. Waarom eigenlijk? Geldt privacy niet voor de automobilist? Nog even en iedereen krijgt een chip waarmee hij overal in de gaten kan worden gehouden."

Dat staat al in de planning, immers gaat de kilometerheffing geregistreerd worden via een GPS kastje in je auto. Zo de gemiddelde Nederlander te kennen zal iedereen dit braaf invoeren, waarna iedere burger dus te tracken is door de overheid (en door ieder ander die toegang weet te krijgen tot deze informatie). Dus straks ben je niet alleen via je GSM, maar ook via je auto gemakkelijk op te sporen.

Zie bijvoorbeeld : http://www.depers.nl/binnenland/241458/Cel-voor-ontlopen-kilometerheffing.html

Privacy ? Wat is dat ook al weer ?....
19-12-2008, 13:26 door Anoniem
"Heb jij wel eens op de A28 en A50 gereden? Daar is geen menigte, daar is amper drukte en boeven werken vooral 's nachts als de wegen heel stil zijn..."

Als je snel weg wilt zijn, dan is een snelweg toch handiger dan een landweggetje (vooral als je verder niet op wilt vallen). Het feit dat wegen 's nachts rustig zijn maakt daarbij niet zoveel uit.

"Dan is het erg zinnig om te weten dat hij nog wel nog op de A28 heeft gereden duhhh !"

Veel informatie die jij als onzinnig terzijde schuift kan uitermate belangrijk zijn als (aanvullende) bewijsvoering in een rechtzaak. Indien een schuldige verdachte hardnekkig ontkent in een bepaalde omgeving geweest te zijn, dan is dit soort informatie goed bruikbaar om het tegendeel aan te tonen. Omgekeerd zou dit soort informatie bij een onschuldige verdachte bijvoorbeeld een alibi kunnen verschaffen.
19-12-2008, 15:04 door Anoniem
Angst is een slechte raadgever, dat weet iedereen, maar het Nederlandse "klootjes" volk is zo angstig gemaakt dat het bereidt is om alle vrijheden, vrijwillig op te offeren omdat er slechts enkele de boel verzieken. Althans, dat wordt ons vertelt.

Je zou ook kunnen stellen dat je na 19:00 gewoon niet meer op straat mag komen. Gordijnen dicht, anders worden we aangevallen door buitenaardse wezens. Waar ligt de grens tot de massa wakker wordt?

Ik word zo verschrikkelijk moe van zulk soort "Door enkele moet de massa boeten" maatregelen. Ik voel me, met vele Nederlanders niet meer thuis hier omdat we langzaamaan allemaal verdachten zijn geworden die, preventief opgesloten zitten in het gevang "Nederland". En het vreemde van alles is dat in dit gevang, de echte criminelen het best ervan af komen. Kortom, de rechtvaardigheid is heel ver te zoeken, vandaar dat ze ons bang maken voor de onzichtbare vijand/crimineel en dus wij deze quasi-stasi samenleving accepteren als rechtvaardig.

Een beetje recherchewerk, ouderwets posten, heli's inzetten etc. en je kan die lui echt wel pakken. Je moet ze daarna ook niet na 5 jaar weer loslaten, maar gewoon minimaal 10 jaar met een tazer-halsband als opperman laten zwoegen voor 5 stratenmakers.. 't was ooit mijn baan en geloof me als ik zeg dat 10 jaar in een celletje zitten een prettiger bestaan is.

Straf zij die straf verdienen en stop met het inpikken van mijn rechten.
20-12-2008, 00:24 door Anoniem
"Angst is een slechte raadgever, dat weet iedereen, maar het Nederlandse "klootjes" volk is zo angstig gemaakt dat het bereidt is om alle vrijheden, vrijwillig op te offeren omdat er slechts enkele de boel verzieken. Althans, dat wordt ons vertelt."

En welke vrijheid geef ik (en de rest van het Nederlandse "klootjes" volk) op dan? Volgens mij kan ik nog steeds elke dag naar school, werken en naar de sportschool.. Ook is volgens mij uitgaan nog steeds niet verboden, dus over welke vrijheden heb jij het?
22-12-2008, 01:55 door Anoniem
Volgens mij gaat dit eerder over het kunnen vinden van mensen die met hun leasebak wat extra prive kilometertjes maken en dit niet opgeven aan de belasting dan het pakken van inbrekers en overvallers. Die lui zijn echt niet zo gek om hun eigen auto als vluchtauto te gebruiken. Maar het is natuurlijk een mooi leuk verhaaltje en de burger slikt het als zoete koek.
23-12-2008, 14:26 door MichielH
Wat maakt het uit dat het niet hun eigen auto is? Het gaat er niet om dat ze de eigenaar van de auto kunnen traceren, maar dat ze de auto kunnen traceren! Als meneer agent de auto vindt die gebruikt is bij een overval 6 uur geleden, dan heeft hij toch al meer in handen dan wanneer meneer agent die auto niet gevonden heeft?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.