image

Nederland voorkeursdoelwit jihadisten

vrijdag 19 december 2008, 14:14 door Redactie, 9 reacties

Internationaal opererende jihadistische netwerken zien Nederland en zijn buitenlandse belangen nog steeds als één van hun voorkeursdoelwitten, zo laat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) weten. De aandacht zou te danken zijn aan de film Fitna. De ontwikkelingen houden het dreigingsniveau op substantieel, wat betekent dat de kans op een aanslag in Nederland of tegen Nederlandse belangen reëel is. In de negende voortgangsrapportage komen ook radicale uitingen en terroristische informatie op het internet aan bod.

Wettelijke bevoegdheden
Er zijn verschillende trajecten in gang gezet om dit te bestrijden. Voorbeelden hiervan zijn monitoring, surveillance, het meldpunt cybercrime en de ontwikkeling van een Notice-and-Take-Down-systematiek (NTD). Tevens wordt op dit moment onderzocht in hoeverre de huidige wettelijke bevoegdheden van de opsporings- en inlichtingendiensten nog voldoende zijn in het licht van nieuwe (cyber)technologieën. Het eerder genoemde meldpunt cybercrime wordt doorontwikkeld, waarbij uitbreiding van de te melden cyberdelicten centraal staat. AIVD, KLPD en NCTb gaan bovendien onderzoeken hoe op een innovatieve wijze slimmer en efficiënter met elkaar kan worden samengewerkt op het gebied van internetmonitoring en surveillance.

Check the Web
Nederland is nauw betrokken bij de internationale aanpak van het gebruik van internet voor terroristische doeleinden. Het gaat dan met name om het formuleren van een gezamenlijke aanpak bij de bestrijding van terroristische content op het web. Om kennis en analyses over terroristische websites tussen lidstaten uit te wisselen is het Europese Check the Web project gestart.

Reacties (9)
19-12-2008, 15:43 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-12-2008, 18:03 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-12-2008, 21:59 door prikkebeen
Door IceyoungWeet je wie wij nodig hebben.

Jack Bauer


Proest!
19-12-2008, 22:06 door prikkebeen
@Peter V Die Joustra is bezig het publiek op te hitsen in opdracht van de politiek. Het doel is opeens ook niet meer zozeer het fysieke terrorisme, maar cyberterrorisme. Men gebruikt alles, werkelijk alles om aan te grijpen wat maar helpt om een censuursysteem op te bouwen rondom het internet. De pers ontsnapt hier uiteindelijk ook niet aan. Oh ja, ik vergat kinderporno, dat met symptoom bestrijding zogenaamd opgelost wordt. Het is gewoonweg walgelijk.
20-12-2008, 01:03 door Anoniem
Ziet U iets verdachts? Zeg het ons! ....pssst, Tjibbe Joustra!

Mr. Joustra is zelf een terrorist. Hij maakt ons bang met onduidelijke termen en flinter dunne vermoedens dat een onzichtbare vijand tussen ons midden loopt. Welk doel dient het ons te zeggen dat we een voorkeursdoelwit zijn. Kunnen wij, het werkende voetvolk er wat aan doen? Deze opmerking doet me vermoeden dat ook Tjibbe er eigenlijk niets tegen doen en dus lijkt hij te proberen zichzelf en zijn pluche positie te willen te beschermen. Het zal me niks verbazen, mocht er ooit iets gebeuren, dat dit heerschap met zijn zuinige snuitje zal zeggen: I told you so!

...en Jack Bauer mag thuis blijven, want Austin Powers pas beter in dit circus.
20-12-2008, 04:29 door Anoniem
Moet er weer een wetje doorgedrukt worden dat ons nog meer rechten afneemt en meer plichten opdringt? Wil die NTC weer een nieuwe kantoorinrichting? Of wil hij weer eens wat geld verkwantselen aan een denktank voor een kunstproject dat er nooit is gekomen?

Ik ben het met hem eens dat wij ontzettend veel last hebben van terreur. Alleen komt deze terreur vooral van onze eigen overheid. Moet de eerste Moslim nog tegenkomen die wil weten of mijn dochter schaamhaar heeft en zoja: wat voor een soort dan precies. En zo zou ik nog wel even doorgaan met voorbeelden kunnen noemen, maargoed, ik denk dat mijn punt zo ook wel duidelijk is :P
20-12-2008, 08:52 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
21-12-2008, 01:40 door Anoniem
Door IceyoungWeet je wie wij nodig hebben.

Jack Bauer


Of een Jason Bourne..

Gelukkig hebben we al wel Kim Feenstra
22-12-2008, 13:19 door Eerde
Ik werd al helemaal bangie van die terroristen en hun dreigingen, maar gelukkig hebben we: "Notice-and-Take-Down-systematiek (NTD)", nu kan ik gerust gaan zzzlapen !

Ja dat Fitna zit ze nog steeds dwars, geen grote aanslagen in NL of op NL goed in den vreemde en alweer een jaar verstreken (give or take a day or two), tsja dan mot je toch wat...
"Weet je wat ?" zal Tjibbie gezegd hebben, "We terroriseren de Nedrelandse bevolking met wat terrorisme dreigingen. Doet het altijd goed en bewijzen hoeven we het toch nie wegens geheimie. Lachu !", zo moet dat ongeveer gegaan zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.