image

Facebook verzamelt locatiegegevens gebruikers

maandag 29 maart 2010, 11:55 door Redactie, 9 reacties

De grootste sociale netwerksite op aarde gaat het privacybeleid aanpassen, waardoor het eenvoudiger wordt om locatiegegevens van gebruikers te verzamelen en gebruikersgegevens aan derden door te spelen. Daarnaast wil Facebook meer privégegevens voor iedereen toegankelijk maken. De laatste keer dat de sociale netwerksite het beleid aanpaste, zorgde dat voor een storm van kritiek. Dit keer zegt Facebook open te staan voor feedback.

De aanpassing van het beleid zou vanwege nieuwe producten nodig zijn. Het gaat nog om een voorlopig voorstel, aangezien sommige van de producten nog niet klaar zijn. De programma's zouden in ieder geval de manier waarop gebruikers informatie met mensen delen moeten "verbeteren". Bij de vorige aanpassing van het privacybeleid stond al vermeld dat er in de toekomst mogelijk een feature zou komen die locatiegegevens bevatte. Nu heeft Facebook het niet meer over locatie, maar over plaats. "Zoals bijvoorbeeld een lokaal restaurant."

Partners
Een ander belangrijk punt voor gebruikers is het uitwisselen van gegevens met "third-party" websites. Deze websites vereisen informatie om gebruikers een "relevante ervaring" te bieden. In het voorgestelde privacybeleid staat nu dat Facebook met bepaalde partnersites kan samenwerken om een "meer gepersonaliseerde ervaring" te bieden, op het moment dat gebruikers partnersites bezoeken. Zodra het beleid is vastgesteld, zal Facebook gebruikers hierover waarschuwen.

Reacties (9)
29-03-2010, 12:01 door Anoniem
Kun je je account daar nog verwijderen? Of wordt het alleen gelocked en blijft de data gewoon staan?
29-03-2010, 12:14 door Anoniem
http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account

Je account blijft dan nog wel twee weken 'gedeactiveert', daarna wordt het verwijderd. Log in de tussentijd niet in, want daarmee activeer je je account weer (dit is trouwens wel heel sneaky gedaan van Facebook, mensen zullen uit nieuwsgierigheid na twee weken in willen loggen om vervolgens per ongeluk hun account weer te activeren).
29-03-2010, 13:22 door Anoniem
Dit gaat me te ver.
Zo,.. net mijn accountje verwijderd.

bl33p
29-03-2010, 14:01 door Anoniem
Dat doet Google al jaren.
Dus opruimen:
- De Google toolbar
- Ad block aan
- Geen Chrome meer gebruiken
- Gmail account opzeggen
- Wegdoen die Nexus One
- Geen google apps meer gebruiken. Dus stoppen met Google Maps en Google Search. Vergeet ook Picasa niet
- etc..
29-03-2010, 15:14 door Mazzaroth
Hoeven ze in Amerika ook niet meer te zoeken naar jongeren met foto's waarop ze alcohol gebruiken, dat doet facebook al voor ze!
29-03-2010, 16:45 door Anoniem
Als dit er niet door komt weet ik al waarom; Jongens, en/of dames, 1 april komt eraan..
29-03-2010, 17:00 door Anoniem
Goed dat ik niet mee doe aan facebook en iets dergelijks,dit gaat echt te ver in de privacy wat faceboook van plan is Boycotten die hap!!!!!.
31-03-2010, 14:11 door Anoniem
Ik doe er ook niet aan mee aan al dat (A)sociale netwerk gedoe.
Komt hier op geen enkele pc op die rommel.
Het zou in de browsers geen ovedreven optie zijn om een verplichtde knop te installeren waar je sowiso al die sociale netwerken mee naar de filistijnen kan verbannen.
(één die zijn werk keurig doet weliswaar)
01-04-2010, 11:55 door spatieman
/facebook sarcasme aan
Hoi ik ben spatieman
ik woon in nederland.
in de provincie holland
mijn straat is de melkweg huisnummer 43
mijn telefoon nummer is 0900-tuig
en mijn bankgiro nummer 555
/facebook sarcasme uit
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.