image

Slachtoffer Soupnazi bestraft wegens lakse beveiliging

maandag 29 maart 2010, 11:29 door Redactie, 5 reacties

Eén van de bedrijven waar hacker "Soupnazi" meer dan honderdduizend creditcardgegevens buitmaakte, is bestraft wegens lakse beveiliging. Albert Gonzalez, die vorige week tot een gevangenisstraf van 20 jaar werd veroordeeld, wist bij restaurantketen Dave & Busters 130.000 creditcardgegevens te stelen, waarmee vervolgens voor honderdduizenden dollars werd gefraudeerd.

Audits
Volgens de Federal Trade Commission nam het bedrijf onvoldoende maatregelen om klantgegevens te beschermen. Het ging dan om het detecteren en voorkomen van ongeautoriseerde toegang tot het netwerk, het beperken van toegang door Dave & Busters service providers, het monitoren van uitgaand verkeer om zo het lekken van persoonsgegevens te voorkomen en het beveiligen van computers die via draadloze access points toegankelijk waren.

Voor straf moet de restaurantketen nu een programma instellen dat de veiligheid, vertrouwelijkheid en integriteit van persoonlijke gegevens moet beschermen. Ook moet het bedrijf de komende tien jaar elk jaar een onafhankelijke, professionele audit laten uitvoeren, om te garanderen dat het beveiligingsprogramma aan de afgesproken standaarden voldoet.

Reacties (5)
29-03-2010, 13:13 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-03-2010, 13:57 door Anoniem
Een slachtoffer van een inbreker heeft alleen zijn eigen spullen die die moet beveiligen, en dus zelf over mag beslissen hoe goed hij ze beveiligd. Dit in tegenstelling tot die winkelketen, die andermans spullen/gegevens moest beveiligen.

Als je nou een kop geeft die wél in perspectief is, zoals:
Slachtoffer bankrover bestaft wegens lakse inbraakbeveiliging
dan is het al veel duidelijker waarom de bank / winkelketen bestraft wordt.
29-03-2010, 15:38 door [Account Verwijderd]
Uitstekende tendens. Consumenten moeten ervan uit kunnen gaan dat hun waardevolle goederen/gegevens in goede handen zijn bij als betrouwbaar geachte ondernemers. Dit vergroot het gevoel van veiligheid en bevorderd het consumentenvertrouwen, welke weer rechtstreeks verband houdt met de gezondheid van de economie.

Laten we hopen dat deze tendens zich ook in ons land door zet, en daar de overheid in meeneemt.
29-03-2010, 17:27 door SirDice
Door Peter V:
Slachtoffer Soupnazi bestraft wegens lakse beveiliging
Straks lezen we in de kranten....

Slachtoffer inbreker bestaft wegens lakse woningbeveiliging
Dat gebeurd al, de verzekering weigert simpelweg de schade te vergoeden.
30-03-2010, 08:06 door Anoniem
Door Rotsmoel: Uitstekende tendens. Consumenten moeten ervan uit kunnen gaan dat hun waardevolle goederen/gegevens in goede handen zijn bij als betrouwbaar geachte ondernemers. [...]
Het lijkt mij veiliger om er vanuit te gaan dat alles wat je aan een ander verstrekt op straat ligt. In elk geval meer in overeenstemming met de praktijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.