Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Elke maand andere testversie van AV-suites installeren?

21-12-2008, 11:25 door Anoniem, 5 reacties
AVG en Avast zijn gratis beveiligingsproducten, Avast het completere, uiteraard zijn er ook andere gratis producten beschikbaar maar zou het niet interessanter en veiliger als je toch gratis beveiliging wenst dat je 1/2/3 maandelijks zou opteren voor de testversies van de aanvoerders van de klassementen zoals bijvoorbeeld, F-secure IS, Norton, Kaspersky, G Data, ...

Als ik bijv via CCleaner het AV product verwijder, blijven er dan nog restjes over die bij de installatie van de testversie, die mogelijk problemen/conflicten kunnen geven bij de installatie van (hetzelfde pakket, als je tevreden bent) of een andere testversie? Waar moet ik op letten en kan ik 12 maanden lang bijv dezelfde testversie gebruiken mits de/installatie 1/2/3 maandelijks, naargelang de duurtijd van de testversies.

Houden de fabrikanten ook de serienummer van je PC bij ofzo?

Avast Free Home Edition is een valabele oplossing en een complete als het gratis moet zijn maar nu meen ik ergens gelezen te hebben dat er geen spamfilter bij zit in die versie, welke gratis filter zou je aanraden Spamfighter, Spamhilator?

Klopt het dat je die spamfilter eigenlijk enkel nodig hebt als je OE, Thunderbird of ander emailprogramma gebruikt, dus niet als je via webbased emailaanbieders gaat, in de basis worden al die emails al gescand bij je email/provider dus lijkt me een extra spamfilter onnodig, correct?

alle suggesties en tips welkom ;-)
Reacties (5)
21-12-2008, 13:36 door Anoniem
Testversies zijn om te testen, niet om je pc te voorzien van langdurige bescherming. Software ontwikkelaars moeten ook eten.

Providers kunnen in principe alle mail scannen, ongeacht hoe je mail leest. Wat jouw provider doet zul je moeten nakijken/navragen bij je provider.
21-12-2008, 16:37 door Anoniem
topic starter heeft wel een punt, mits wat de/installeren kan je iedere maand opnieuw een testversie downloaden ... wel even opmerken dat er mogelijk minder features aanwezig zijn in die testversies. is dit illegaal? ik denk van niet :-)
21-12-2008, 16:43 door Anoniem
Elke maand andere testversie van AV-suites installeren?

Of een OS installeren dat dat niet nodig heeft, net zo makkelijk al dan niet gemakkelijker.

Windows nodig voor spelletjes?
Koop een spelcomputer: veel leuker op de bank met een tv, dan achter een bureau.
21-12-2008, 18:38 door Anoniem
Door Anoniem
Elke maand andere testversie van AV-suites installeren?

Of een OS installeren dat dat niet nodig heeft, net zo makkelijk al dan niet gemakkelijker.

Windows nodig voor spelletjes?
Koop een spelcomputer: veel leuker op de bank met een tv, dan achter een bureau.

Wel eens een RTS game gespeeld op een willekeurige console? Dramatisch..

Ik snap niet waarom je al die moeite zou willen doen, NOD32 bijvoorbeeld kost +/- 50 euro per jaar. Je spaart 4 euro per maand en aan het einde van het jaar heb je het geld voor een licentie. En als je verlengd of meerdere licenties tegelijk koopt krijg je korting.

Of je gebruikt ClamWin of AVG. Het scheelt je in iedergeval een hoop tijd.. Deïnstalleren, opnieuw opstarten, eventuele problemen oplossen, installeren, opnieuw opstarten en instellen.
28-12-2008, 09:34 door Anoniem
voorbeeld gratis bescherming (permanent): 1) virusscanner- antivir(avira)
2)spyware protectie - windows defender
3)spamfilter - Xtome
4)extra bescherming - threatfire van pc tools
5)firewall - comodo firewall

Je kunt ook eens de gratis versie proberen van comodo security suite ...

SUC6 ...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.