image

Hoofdonderwerpen hackerconferentie HAR2009 bekend

dinsdag 23 december 2008, 15:19 door Redactie, 3 reacties

Wie de 155 euro over heeft voor de hackerconferentie Hacking At Random 2009 kan zich opmaken voor een uitgebreid programma. De organisatie heeft de drie hoofdonderwerpen van dit "Woodstock for Hackers" bekend gemaakt. Niet alle presentaties zullen in de onderstaande categorieën vallen, maar dit zijn wel de zaken die volgens de organisatie (in de toekomst) het belangrijkst zijn.

Omgang met data
De maatschappij verzamelt steeds meer informatie over zichzelf en bewaart die voor langere perioden. Dit hoofdonderwerp kijkt naar de security aspecten alsmede de politieke implicaties: wie is de eigenaar van een digitaal spoor, moet data een houdbaarheidsdatum krijgen, wat kun je tegen identiteitsdiefstal doen, ideeën over 'data hygiëne' en hoe we datamining door overheid en bedrijven transparanter kunnen maken of beperken.

Decentralisatie
"Betekenen 200 euro laptops, wifi en 3d-printers het einde van multinationals en natiestaten?" dat is een van de vragen die bij het Decentralisatie onderwerp centraal staat. Grote ondernemingen en landen neigen naar centralisatie, maar technologie gaat juist de tegenovergestelde richting op. Welke gevolgen heeft dat voor ons? Geeft het verspreiden van technologie meer macht aan de burger of atoombommen aan terroristen? of beide?

Mensen en politiek
Net als voorgaande edities van de hackerconferentie beslaan de presentaties onderwerpen als technologie, activisme, digitale rechten, privacy en politiek en deze editie is geen uitzondering. "Als je presentatie anderen kan helpen om bewuster te worden of zich beter voor te bereiden op dit soort onderwerpen, laat het ons weten." Het gaat namelijk niet alleen om techniek: "De komende jaren draaien om het beschermen van fundamentele vrijheden en we moeten actie ondernemen, aangezien niemand het voor ons doet."

Call for papers
Iedereen die denkt iets zinnigs te zeggen hebben kan zich aanmelden, ook al heeft het niets met de bovenstaande hoofdonderwerpen te maken. De enige vereiste is dat alle lezingen en workshops interessant, "baanbrekend" en waar mogelijk leuk moeten zijn. Inzendingen kun je tot 1 mei via deze link indienen. Het evenement, dat z'n twintigste verjaardag viert, vindt 13 t/m 16 augustus plaats op de Paasheuvel in Vierhouten, nabij Nunspeet.

Reacties (3)
23-12-2008, 21:43 door Anoniem
Somebody's gone corporate.
24-12-2008, 09:30 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
26-12-2008, 11:27 door Anoniem
"Somebody's gone corporate."

Slaapverwekkend dit soort negatief commentaar. Laat me raden, je bent nog nooit op een van de voorgaande conferenties geweest ?

TIP: Je hoeft niet te komen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.