image

Microsoft achter sluiting beveiligingsforum CastleCops?

vrijdag 26 december 2008, 12:05 door Redactie, 16 reacties

Begin dit jaar vierde het populaire beveiligingsforum CastleCops nog z'n zesde verjaardag, een zevende zal er niet meer komen. CastleCops is namelijk niet meer, wat ook geldt voor het uitgebreide archief dat het bijhield. De website hielp internetgebruikers en onderzocht computermisdrijven, en dan met name phishingaanvallen. In mei maakte oprichter Paul Laudanski de overstap naar Microsoft en de geruchten gaan nu dat de softwaregigant met de sluiting te maken heeft.

Zo zou Laudanski zijn connectie met het forum hebben moeten verbreken, hoewel het ook mogelijk is dat er nooit een opvolger werd gevonden. Wat wel opmerkelijk is, is het verdwijnen van het archief. CastleCops bevatte een gigantische hoeveelheid waardevolle informatie. "Het verdwijnen hiervan is een verlies voor de online gemeenschap", zegt "Iggy" een van de leden van het Zone Labs Team Z, waar ook Laudanski deel van uitmaakte.

Reacties (16)
26-12-2008, 13:02 door Anoniem
...
26-12-2008, 13:41 door spatieman
inderdaad.
ik haalde behoorlijk wat nuttige informatie van castlecops weg.
weer een goede site, die kapot gemaakt is worden, waarschijnlijk door derde..
26-12-2008, 14:29 door TonyKlein
Er is vooralsnog geen goede grond om te geloven in een complottheorie...

Wat meer achtergronden achter deze zonder meer trieste ontwikkeling vind je in deze blogpost: http://securitygarden.blogspot.com/2008/12/farewell-castlecops.html

Overigens is het wellicht goed te melden dat de in securitykringen bekende CastleCops "Malware Databases" al enkele maanden eerder verhuisd zijn, en wel naar http://www.systemlookup.com/lists.php
26-12-2008, 15:26 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
26-12-2008, 15:32 door Lamaar
Als het om Microsoft gaat, is hier alles geoorloofd. Ook leuterpraatjes op basis van geruchten. Als we MS maar zwart kunnen maken.
26-12-2008, 18:29 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
26-12-2008, 19:24 door Anoniem
Microsoft heeft een geschiedenis van het wegkopen (in dienst nemen) van critici of "lastposten". Die nemen vaak gedesillusioneerd weer ontslag, maar dan wel met een NDA verklaring op zak die ze monddood maakt. Missie geslaagd.

Wat ik niet begrijp is dat mensen daar nog steeds intrappen.
26-12-2008, 19:37 door Lamaar
Door Iceyoung
Door LamaarAls het om Microsoft gaat, is hier alles geoorloofd. Ook leuterpraatjes op basis van geruchten. Als we MS maar zwart kunnen maken.

Ze zijn ook de schuld van Global Warming, zonder MS geen Windows OS en zonder Windows OS niet zo veel computers en zonder computers niet zoveel warmte uitstoot.

;-)

Nou, dan heb jij toch nog een lekker warm kerstgevoel.
26-12-2008, 23:20 door Anoniem
Zonder Microsoft hadden we ook geen Lamaar :)
27-12-2008, 09:29 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-12-2008, 15:00 door Anoniem
Door LamaarAls het om Microsoft gaat, is hier alles geoorloofd. Ook leuterpraatjes op basis van geruchten. Als we MS maar zwart kunnen maken.

Grappig dat jij altijd haantje de voorste bent om je 'eigen' Microsoft te veroordelen ! Zullen ze blij mee zijn !!

Tot dus ver had ik alleen gelezen dat Paul Laudanski in dienst was getreden van Microsoft en dat dat de mogelijk reden kan zijn tot het stoppen van CastleCops. Niets mis mee, toch?

Maar gezien jouw reactie (met inside kennis?!?) lijkt Microsoft bang voor CastleCops, hebben ze de oprichter gouden bergen belooft en zijn ze zo een critici kwijt. Toch? Wat ben je toch naïef.
27-12-2008, 20:56 door Anoniem
Het hele archief? Als ze daarmee ook de CLSID en al die dingen bedoelen, die zijn allemaal verplaats naar systemlookup:

http://www.systemlookup.com/
27-12-2008, 21:34 door Anoniem
Hehehe, ik ben wel benieuwd wie van de M$ bashers toch gebruik maakt van Vista of XP. Of gebruiken jullie allemaal braaf FreeBSD of ene linux Distro ? Ik ben benieuwd. ehm eerlijk gezegd gebruik ik zelf studentenlicenties (Vista en XP)
27-12-2008, 22:36 door Anoniem
Ten eerste: de eigenaar van Castlecops heeft een baan aanvaard bij Microsoft, Standaard in MSoft's arbeidsovereenkomst is aangegeven dat "eigen sites" etc, dienen te worden opgegeven. Da's dus de simpele reden dat Laudanski alle Castlecops domeinen heeft moeten sluiten.

Ten tweede: er zijn onderhandelingen gaande tussen Laudanski en een software company met als doel de hele zaak over te nemen en nieuw leven in te blazen - onder de paraplu van de software company in kwestie. De kans is dus aanzienlijk dat Castlecops in gewijzigde vorm blijft voortbestaan, inclusief databases.
29-12-2008, 10:53 door Anoniem
"Ten eerste: de eigenaar van Castlecops heeft een baan aanvaard bij Microsoft, Standaard in MSoft's arbeidsovereenkomst is aangegeven dat "eigen sites" etc, dienen te worden opgegeven. Da's dus de simpele reden dat Laudanski alle Castlecops domeinen heeft moeten sluiten."

Ik heb nog nooit gehoord dat Microsoft, of welke willekeurige werkgever dan ook, werknemers zou verbieden om eigen websites te hosten. Daar heeft een werkgever dan ook helemaal niets over te vertellen ? Daarnaast ken ik diverse mensen die werkzaam zijn bij Microsoft, en daarnaast ook een eigen website hebben. Is je bewering ergens op gebaseerd ?
29-12-2008, 12:57 door Anoniem
Ik heb nog nooit gehoord dat Microsoft, of welke willekeurige werkgever dan ook, werknemers zou verbieden om eigen websites te hosten. Daar heeft een werkgever dan ook helemaal niets over te vertellen ?

Lees de employee agreement van MSoft er eens op na. Microsoft heeft de optie tot dat recht en heeft dat in het geval van Laudanski uitgeoefend. Overigens is dat geen kwestie van "verbieden": partij X gaat een arbeidsovereenkomst aan met partij Y, op condities die beiden accepteren. In dit geval heeft Laudanski simpel de voorwaarden van MSoft geaccepteerd. Da's puur uit vrije wil. En overigens door Laudanski zelf nimmer ontkent.

Bel MSoft maar eens over een en ander (je zult niet de eerste zijn) mocht je nog steeds niet overtuigd zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.