image

Beveiliging cyberspace nieuwe defensie melkkoe

vrijdag 2 januari 2009, 12:10 door Redactie, 5 reacties

De twee grootste defensiebedrijven van de planeet hebben een nieuwe melkkoe gevonden, namelijk het beveiligen van cyberspace. Zowel Lockheed Martin en Boeing zijn programma's en divisies gestart die de computernetwerken van het Amerikaanse leger tegen hackers moeten beschermen. Een markt die in 2013 naar verluid 11 miljard dollar waard zal zijn. "Het is niet de vraag of we worden aangevallen, maar wanneer en hoe we voorbereid zullen zijn", zegt Barbara Fast, hoofd van de nieuwe Cyber Solutions divisie van Boeing.

Concurrent Lockheed voegt daaraan toe dat cyberinvesteringen tot de snelst groeiende categorie behoren. "Het is iets waar we ons sterk op zullen richten", gaat Linda Gooden van Lockheed verder. Het aantal aanvallen op zowel overheidsnetwerken als private computers verdubbelde het afgelopen jaar ten opzichte van 2007. IT-journaliste Kim Zetter merkt op dat het ongetwijfeld niet alleen om de verdediging van de eigen systemen, maar ook om het aanvallen van buitenlandse systemen gaat waar de bedrijven zich mee zullen bezighouden.

Obama liet al in juli weten dat de beveiliging van internet en computernetwerken de hoogste prioriteit heeft. Analisten verwachten dan ook een jaarlijkse groei van zo'n 8%, terwijl normale IT-investeringen rond de vier procent blijven hangen. Vanwege deze extra geldpot zien ook traditionele beveiligingsbedrijven zich genoodzaakt om met bekende aanbieders zoals McAfee en Symantec te concurreren.

Reacties (5)
02-01-2009, 14:25 door Anoniem
Defensiebedrijven? Je bedoelt doodshandelaren? Die gore uitmelkers van moord en doodslag die al jaren lobbyen voor iedere dubieuze oorlog.
02-01-2009, 16:50 door Anoniem
Als het om welke aanval dan ook gaat komt het er steeds op neer dat geen van de organisaties binnen de overheid daar goed op weet te reageren. Dat is ook waar de bedrijven zich in de eerste plaats op lijken te gaan richten. Althans, dat hoop ik dan maar. Want je bent als overheid wel heeeeel erg dom bezig als je dat niet eerst op orde hebt voordat je een aanval kan inzetten.
02-01-2009, 22:11 door Anoniem
De cirkel is bijna rond: begin jaren '90 kreeg een club (Trusted Information Systems) een opdracht van DARPA
om een soort van open source firewall produkt te ontwikkelen, dat werd de TIS Firewall Toolkit.

Die toolkit werd zo succesvol dat enkele jaren daarna TIS de copyrights met terugwerkende kracht aanpaste om er
een commerciele melkkoe van te maken, maar dat mislukte.

Nu springen de big wheels erin....


Batman.
03-01-2009, 09:28 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-01-2009, 00:38 door Anoniem
Voor het geval u het misschien zou vergeten: defensie heeft weinig tot geen melkkoeien behalve een: de belastingbetaler. Het geld zal in Amerika wel in manuren gaan zitten. Consultants die op elke militaire pc de autorun-instellingen gaan goed zetten.
Muaahahahaha, defensie weet niets van veiligheid maar alles over kaputtmachen met high tech spullekes!
Zo zijn er mensen die voetbalstadia bedenken, bouwen en er in spelen.
En er zijn mensen die het gewoon stukmaken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.