image

Twitter accounts Obama en Britney gehackt

dinsdag 6 januari 2009, 09:01 door Redactie, 2 reacties

Hackers zijn erin geslaagd de Twitter accounts van 33 bekendheden, waaronder Barack Obama, Britney Spears en Fox News via een beveiligingslek te kraken. De aanval volgt na een grootschalige phishingscampagne die het afgelopen weekend plaatsvond. De aanvallers wisten via de tools die de Twitter helpdesk gebruikt, toegang tot de accounts te krijgen, zo geeft het bedrijf openhartig op haar website toe. Zodra het achter de aanval kwam heeft het alle gehackte accounts afgesloten.

"We beschouwen dit als een zeer ernstige aanval en hebben meteen de support tools uit de lucht gehaald. We plaatsen ze weer online als ze veilig te gebruiken zijn." Via de software is het voor de helpdesk mogelijk om het e-mailaccount dat aan een Twitter account is gekoppeld te wijzigen. Op de gekraakte accounts plaatsten de hackers allerlei berichten. Op het account van CNN correspondent Rick Sanchez verscheen de tekst: "i am high on crack right now might not be coming to work today." Het account van Fox talk show host Bill O Riley werd voorzien van de toevoeging "[sic] is gay."

Open authenticatie protocol
Twitter is van plan om deze maand nog het Open Authenticatie (OAuth) protocol te implementeren. Het laat echter weten dat dit zowel de phishingaanval als de hack niet had kunnen voorkomen. "OAuth is iets dat Twitter applicaties van derden helpt om toegang tot hun data te krijgen, terwijl hun accountgegevens beschermd worden."

Reacties (2)
06-01-2009, 09:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-01-2009, 09:42 door TD-er
Hmm, ik vraag me af of massaal gebruik van het Open Authenticatie (OAuth) protocol niet veel meer risico's met zich meebrengt.
Dan heb je namelijk ineens toegang tot veel meer sites, in elk geval zolang de "diefstal" van de gegevens niet opgemerkt is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.