image

Tiener kraakt Twitter met wachtwoord "happiness"

woensdag 7 januari 2009, 10:41 door Redactie, 2 reacties

Een 18-jarige hacker is verantwoordelijk voor het kraken van 33 Twitter accounts, van onder andere Barack Obama, Britney Spears en Digg oprichter Kevin Rose. De tiener, bekend onder het alias GMZ, gebruikte een brute-force aanval om het wachtwoord van een Twitter-gebruiker te raden. Toen hij toegang tot het account van "Crystal" had verkregen, het wachtwoord dat ze gebruikte was "happiness", besefte hij dat dit een medewerker van de micro-blogging dienst was.

Daardoor was het ook mogelijk om toegang tot het beheerderspaneel te krijgen, waarmee Twitter accounts zijn aan te passen. De hacker merkt op dat Twitter geen beperking aan het aantal inlogpogingen stelde, waardoor hij talloze wachtwoorden per keer kon afvuren.

Proxy
GMZ was vergeten om voor zijn aanval een proxy te gebruiken, wat het opsporen van de hacker door de FBI wel heel eenvoudig zou maken. Daarom besloot hij leden van het Digital Gangster forum op verzoek toegang tot de gehackte accounts te geven. Met name die van Obama was erg populair, zo'n twintig leden wilden er toegang toe krijgen. Op de gekraakte accounts werden uiteindelijk allerlei "lollige" berichten geplaatst. Na een aantal uren kwam Twitter achter de aanval en werden de getroffen accounts afgesloten. GMZ was eerder verantwoordelijk voor het kraken van Miley Cyrus haar YouTube account.

Reacties (2)
07-01-2009, 10:47 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-01-2009, 17:51 door Anoniem
Wat een dombo..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.