image

iPod voor aangeven van phishingsites

donderdag 8 januari 2009, 11:46 door Redactie, 2 reacties

Inmiddels waarschuwen zowel Firefox als Internet Explorer uit zichzelf voor mogelijke phishingsites, maar voordat de browsers dit deden was er de plugin van internetbedrijf Netcraft. Sinds 2005 houdt het een database van phisingsites bij, die met name door oplettende internetgebruikers wordt gevuld. Om het aanmelden van dit soort pagina's aan te moedigen, geeft het bedrijf nu allerlei goodies weg.

Het aanmelden van 100 bevestigde phishingsites is goed voor een beker, een polo shirt volgt na 400 meldingen, na duizend meldingen is er een beloning ter waarde van zo'n 50 euro en wie meer dan 4000 meldingen maakt, kan een iPod tegemoet zien. Phishingsites zijn via deze pagina aan te geven, een overzicht van actieve deelnemers is hier te vinden.

Reacties (2)
08-01-2009, 11:56 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
08-01-2009, 17:49 door Lamaar
En waarom heb je daar dan een iPod voor nodig? O, wacht, ik snap het al. Weer een lekkere manier om reclame te maken voor de iPod.

Overigens geeft Volkswagen ook al een polo aan iedereen die het bedrijf moet verlaten. Alleen nog even aangeven of je lange of korte mouwen wilt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.