image

Belofte belastingteruggaaf blijkt phishingaanval *update*

donderdag 8 januari 2009, 12:39 door Redactie, 1 reacties

Britse belastingbetalers zijn de afgelopen dagen het doelwit van een grootschalige phishingaanval geworden, waarbij men wordt gelokt met de belofte dat men belastinggeld terugkrijgt. De situatie is zo erg dat zelfs kranten hun lezers voor de hengelmail waarschuwen. De e-mail lijkt afkomstig van de HM Revenue & Customs (HMRC), de Britse Belastingdienst. In het bericht staat dat de ontvanger recht op belastingteruggaaf heeft door het invullen van een formulier.

Dit formulier bevindt zich op de phishingsite en ziet er zeer overtuigend uit. Naast naam en adresgegevens moet men ook de creditcardgegevens verstrekken, waar het de internetoplichters om te doen is. De timing van de aanval is goed gekozen, aangezien 31 januari de deadline voor het indienen van de belastingaangifte is.

Telefoonnummer
In de e-mail wordt ontvangers ook gevraagd om een telefoonnummer te bellen en zo hun gegevens door te geven. Wie dit nummer belt betaalt hoort alleen een beltoon, maar betaalt wel zes euro per minuut. De Belastingdienst merkt op dat het alleen per post over een mogelijk teruggave communiceert.

Update: informatie over telefoonnummer toegevoegd

Reacties (1)
08-01-2009, 12:51 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.